Frölundas Christian Bäckman jublar efter att ha avgjort  i sudden med sitt 3-2 mål.
Frölundas Christian Bäckman jublar efter att ha avgjort i sudden med sitt 3-2 mål. - Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Upphämtningen hjälpte inte - AIK föll mot Frölunda

Frölunda tappade 0-2 till 2-2 på en minut - vann ändå.

GÖTEBORG. Förra omgången nollade de Djurgården. På tisdagskvällen var Frölunda nära att göra samma sak när AIK kom på besök. Men då - med drygt två minuter kvar att spela och med ett tungt 0-2-underläge - vaknade gästerna till liv.

Det blev en jämn tillställning på Scandinavium och båda lagen visade upp bra försvarsspel. Men efter en mållös första period kunde Jari Tolsa till slut spräcka nollan - efter blott 34 sekunder i mellanperioden. Hemmalirarna fortsatte att trycka på och drygade dessutom ut ledningen genom Mathis Olimb.

Men AIK vägrade att ge upp och chansade vilt genom att ta ut målvakten Victor Fasth - ett drag som skulle ge utdelning. För att bara momenten senare kunde Richard Gynge sätta reduceringen bakom FCH-målvakten Frederik Andersen. Och med dryga minuten kvar såg även Linus Videll till att matchen gick till förlängning.

En förlängning som Frölunda till slut kunde vinna tack vare Christian Bäckmans matchavgörande mål.

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.