1 av 2
- Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN
2 av 2
- Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Nu ska Luleå skrämma bort det norrländska derbyspöket

Joonas Vihko vill sänkta Skellefteå på bortaplan - något som inget Luleå-spelare har gjort på 32 år.


Här sänds alla matcher

Skellefteå AIK - Brynäs, Canal Plus Extra 4 & Canal Plus Hockey

Växjö - AIK, Canal Plus Extra 1

Färjestad - Timrå, Canal Plus Extra 2

Frölunda - HV71, Canal Plus Sport 1

Djurgården - Linköping, Canal Plus Extra 3

Samtliga matcher har nedsläpp 19.00

SKELLEFTEÅ. Det är inte bara en revansch för fjolårets semifinalförlust som Luleå är ute efter när de gästar Skellefteå på torsdagskvällen, utan även den första bortasegern under ordinarie matchtid på 32 år mot SAIK.

- Förra säsongen lyckades vi ju vinna någon match där efter sudden, men nu är det som sagt hög tid för en trepoängare i Skellefteå, säger bortalagets Joonas Vihko till Hockeyligan.

Den 30-årige forwarden har inte fått någon särledes bra start på säsongen och han har endast mäktat med fyra poäng på tio matcher. Men nu hoppas han på att kunna sänka Skellefteå och därmed även skrämma bort spöket som har gäckat dem i mer än tre decennier.

- Det brukar bli ett enormt liv så fort vi spelare kliver in på isen och självklart är detta en väldigt prestigefylld match och därför är det givetvis extra viktigt att vinna. Inte minst för alla svenska spelare som har anknytning till bägge orterna. Dessutom är vi oerhört revanschsugna efter förlusten i semifinalen i våras, säger han och fortsätter:

- Om vi lyckas vinna på torsdag skulle det verkligen stärka oss som lag. Det var ju inte länge sedan vi lyckades bryta den långa förlustsviten mot Brynäs i Läkerol Arena och lyckas vi spela samma försvarsspel nu som i den matchen blir vi väldigt svårslagna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.