1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Efter attacken på egna laget - nu tror "Fimpen" att det vänder

Djurgården som rasar i tabellen, tar i kväll emot Linköping.


Djurgårdens ras

Förlusterna efter Eklunds utspel:

4/10 Skellefteå AIK (b) 2 - 4 

8/10 Frölunda HC (b) 0 - 2

Djurgården har tappat andra platsen i tabellen och slåss nu i ingenmansland på plats nio.

Djurgården - Linköping startar klockan 19.00 i kväll och kan ses i Canal Plus.

STOCKHOLM. Redan efter segern mot Växjö kände Djurgårdsveteranen Christian "Fimpen" Eklund att spelet inte räckte till. Efter matchen ventilerade han sitt missnöje i Aftonbladet: "Vi kan inte fortsätta såhär" sa han och ifrågasatte DIF:s spel. Och mycket riktigt, vinsten med 2-1 har följts upp med två raka förluster.

- Vi har inte haft några direkta krissamtal, men vi har suttit ner och pratat om vad som har saknats och vad som kan göras bättre, säger Eklund till Nyheter24.

Vad kan göras bättre?

- Anfallsspelet har inte varit kanon, defensiven har sett rätt så bra ut. Och det var offensiven jag reagerade på. Basic-grejer som powerplay och lite annat som vi nu har filat på lite extra.

34-åringen har spelat i Djurgården sen 2001 (bortsett från säsongen 05/06) och är en av lagets absoluta trotjänare - och med det kommer extra ansvar.

- Alla måste bidra men klart att vi äldre spelare ska visa vägen med vår erfarenhet, vi har varit i de här situationerna förr och vet att det går upp och ner. Så på ett sätt bli vi lite stöttespelare, säger forwarden.

Eklund betonar att det ser bättre och bättre ut för Djurgården och tror på en seger i kväll.

- Spelar vi det spel vi kan, så kommer vi ha chansen på att vinna. Och det tror jag att vi kommer att göra.

Efter några bortamatcher spelar ni på hemma på Hovet.

- Ja, det är underbart. Det kändes som att det var länge sen vi spelade hemma och det ska bli skönt att spela framför våra goa fans igen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.