Det betyder att de är serieledare nu. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Skellefteå sänkte Dif med 3-1. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Erik Forssell satte två mål igen.

Så gick det i de andra matcherna

Brynäs-Linköping 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Andra perioden: 0-1 (11.20) Pär Arlbrandt, 1-1 (19.03) Calle Järnkrok.

Tredje perioden: 2-1 (4.06) Simon Löf, 2-2 (5.33) Magnus Johansson, 2-3 (17.31) Pär Arlbrandt.

Modo-Luleå 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (1.45) Joonas Vihko, 1-1 (11.58) Kristian Forsberg.

Tredje perioden: 2-1 (1.13) Mika Hannula, 3-1 (12.48) Mika Hannula.

Färjestad-Frölunda 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Första perioden: 0-1 (7.11) Fredrik Pettersson, 1-1 (15.37) Anton Grundel.

Andra perioden: 2-1 (19.11) Christian Berglund.

HV71-AIK 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (0.14) Per Ledin.

Andra perioden: 1-1 (0.21) Josh MacNevin.

Tredje perioden: 2-1 (3.18) Johan Davidsson, 3-1 (11.33) Oscar Sundh.

Växjö-Timrå 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) STRAFFAR

Första perioden: 1-0 (16.41) Mike Iggulden.

Andra perioden: 1-1 (19.59) Mat Robinson.

Tredje perioden: 1-2 (3.44) Timo Pärssinen, 2-2 (15.17) Mike Iggulden.

Straffläggning: 3-2 Mike Iggulden

Djurgården-Skellefteå 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (6.32) Erik Forssell, 0-2 (19.27) Erik Forssell.

Tredje perioden: 1-2 (13.20) Patrick Cehlin, 1-3 (19.13) Jimmie Ericsson.

STOCKHOLM. Erik Forssell fortsätter att ösa in mål. Först sänkte han Luleå med två mål i norrlandsderbyt och i kväll såg han till att sänka Djurgården med ytterligare två baljor - ett resultat som tar Skellefteå upp till topp.

– Ibland har man flytet, det känns skönt, säger han till Canal Plus.

Den 29-årige vänsterforwarden satte både 1-0 och 2-0 i den första perioden och gav Djurgården en riktig uppförsbacke att hämta upp.

Ericsson avgjorde

Patrik Cehlin försökte och reducerade till 1-2 en bra bit in i den tredje perioden, men Jimmie Ericsson dödade matchen med bara sekunderna kvar att spela.

/
/

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.