Djurgården har ändrat träningsupplägget inför toppmötet med HV71.
1 av 2
Djurgården har ändrat träningsupplägget inför toppmötet med HV71. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Kristofer Ottosson vill få igång målskyttet.
2 av 2
Kristofer Ottosson vill få igång målskyttet. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

Djurgården drastiska åtgärd: "Så ska vi bli bäst igen"

Måltorka och bottenplacering - nu ändrar Djurgården på träningsupplägget.


STOCKHOLM. 33 mål på 14 matcher och en bottenplacering i både målligan och serien. Nu ändrar Djurgården träningsupplägget inför torsdagskvällens måstematch mot HV71 på Hovet.

- Det vi har tränat på är framför allt vårt anfallsspel. Det är hemmaplan och vi vill självklart spela bra, säger veteranen Kristofer Ottosson till Nyheter24.

Den 35-årige forwarden har - till skillnad från sina lagkamrater - varit glödhet framför kassen de senaste matcherna. Först låg han bakom Djurgårdens dubbla segrar över Linköping med sina fem poäng och sedan satte han Dif:s enda balja när de föll med 1-3 hemma mot Luleå.

Mot HV71 hoppas han på nya poäng, men vet att Djurgården måste hålla sig på tårna för att få med sig någonting från mötet.

- Det är svårt att veta hur matchen kommer att utveckla sig. Man måste vara redo för alla sorters scenarion. Vi vet att det kan svänga till rejält flera gånger under en match och det gäller att hänga med oavsett om vi hamnar i underläge eller om vi tar ledningen med flera mål, säger han.

Varför har det inte lossnat för er?

- Vi har inte spelat så bra helt enkelt. Vi spelade inte bra i början heller, men vi hade en hel del tur och tog poäng ändå. Nu känns det som om att vi har kommit igång lite, men vi har haft väldigt svårt att göra mål, säger han och fortsätter:

- Men det är svårt att veta exakt vad det är som har gått snett. Det är väldigt många faktorer som spelar in.

Inte orolig

Djurgården har endast lyckats knipa fyra segrar och har ramlat till en nionde plats efter 14 spelade matcher. Ett facit som dessutom innebär att stockholmarna nu ligger på en kvalplats. Men trots det är Ottosson ändå inte rädd för att missa slutspelet.

- Nej, det är ingenting som jag funderar på än. I dagsläget tänker vi bara på att spela så bra som möjligt, säger han.

Hur ska ni lösa målproblemet?

- Vi vet att det går upp och ned i en säsong och jag tycker att det är först efter säsongen som man kan utvärdera saker och ting. Tills dess är det bara hårt jobb som gäller, att prata om problemen med laget och träna mycket. Sen får vi prova och se om det vi har tränat på fungerar. Det finns inga hemliga recept på hur man löser det här, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.