Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårde Hardy tillbaka i DIF

- 02/03/2009, 16:32 -

Djurgården anställer Hardy Nilsson på nytt.<br/> "Har huvudansvaret på pappret".

Han tog SM-guld 2000 och 2001 med Djurgården. De är de senaste gulden som mesta mästarna har vunnit. Efter flera år av mindre lyckade resultat för stockholmarna har klubben nu på nytt anställt legendaren Hardy Nilsson. Nyheten släpptes för spelartruppen som blixtinkallts till ett möte i dag, måndag.

– Det känns bra att vara tillbaka i elitserien, säger Hardy Nilsson till Aftonbladet.

Den gamle guldtränaren lämnade "Stockholms stolthet" då laget var bäst i Sverige. När han nu återvänder efter flera säsonger i österriskiska Salzburg ska han få det sjunkande skeppet, som för tredje gången på fyra år missade slutspel, på rätt köl igen. Tomas Montén, som varit huvudtränare den gångna säsongen, och dennes assistent Mikael Johansson, blir nästa år båda två assisterande tränare åt Nilsson i Djurgårdens nya tre-tränarsystem.

– Vi har väl inte gjort klart med någon arbetsfördelning. Men på pappret är det jag som har huvudansvaret, det stämmer, säger Nilsson som därmed får sin gamle adept, Johansson, som avlastare i båset.

Johansson ser bara positivt på nyheten.

– Inte mig emot. De flesta elitlag har tre tränare och vi behöver den erfarenhet som Nilsson har, säger han.

Hårde Hardys torpedhockey gav Djurgården två SM-guld. Frågan är vad han hittar på den här gången.

Skrivet av: