Växjö jagar en trepoängare.
1 av 2
Växjö jagar en trepoängare.
Tomi Kallio hoppas på en ny seger.
2 av 2
Tomi Kallio hoppas på en ny seger. - Foto: Bror Persson/SCANPIX

Överraskningslagets succéingrediens: "Alla vet sina roller"

Växjö har imponerat - kan de skaka Brynäs?


GÄVLE. Han ligger på en gedigen andraplats i poängligan, fem poäng bakom lagkamraten Mike Iggulden. Och tillsammans med kanadensaren har finländaren Tomi Kallio skapat en framgångsrik anfallskedja i Växjö - ett radarpar som nu är på god väg att bära nykomlingen till en slutspelsmatch.

– Jag har fått mycket speltid och förtroende. Så det känns skönt att kunna ge tillbaka till alla som tror på en, säger Kallio, som har noterats för sjutton poäng

Växjö har varit säsongens stora positiva överraskning. Laget ligger sjua med sina 27 poäng och kan klättra flera placeringar om de vinner nästa match mot Brynäs på bortais.

– Det kommer säkert bli en väldigt fartfylld match. Brynäs har många bra unga killar som kan åka skridskor. Det kommer att bli en tajt match, säger Kallio och fortsätter:

– Jag tror att vi kommer vinna med uddamålet. Jag vet inte om det kommer att bli målsnålt, men vi vinner.

Varför har det gått så bra för er?

– Vi har ett bra spelsystem som alla verkligen gör det bästa av. Och alla vet dessutom sina roller. Det finns en bra balans i laget.

Trodde du att det kunde gå så här bra?

– Om jag inte hade trott på detta, så hade jag aldrig skrivit på. Jag hade en känsla redan innan jag kritate på och det fanns så mycket grejer som hände här. Jag var helt övertygad om att vi skulle lyckas som lag.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!