Frölundas val överraskade

Kvartsfinalerna i ishockeyslutspelet är klara efter att tränarna valt motstånd.


Slutspelsordningen i ishockey är klar. Tränarna valde på måndagskvällen motstånd i SVT:s hockeykväll.

Frölundas Ulf Dahlén stod för det mest överraskande valet när han valde Luleå, ett lag Frölunda haft mycket svårt mot under säsongen.

Färjestad hade som seriesegrare möjligheten att välja mellan tabellsjuan Brynäs och åttan Timrå. Inte oväntat blev det Brynäs. Färjestad har av tradition lätt mot Brynäs, speciellt hemma.

– Vi har sett till helheten över fem matcher mot dessa båda lag och det känns som vi spelat mer stabilt mot Brynäs, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

– Vi har överraskat så här långt och vill gärna fortsätta överraska, kontrade Brynäs tränare Czarnecki.

Linköpings Slavomir Lener valde Skellefteå som motståndare, framför Timrå. Också ett väntat val, Linköping har så här långt under säsongen vunnit alla fem matcherna mot Skellefteå, tre av dessa på bortais.

– I slutspelet startar allt från noll, sade Lener.

– En härlig utmaning för oss. Det vi presterat tidigare mot Linköping är dåtid och jag tycker inte att vi presterat på topp mot Linköping tidigare, sade Skellefteås Hans Särkijärvi.

Därmed hade Frölundas Ulf Dahlén att välja mellan Timrå och Luleå, lite pest eller kolera sett med Göteborgsögon. Frölunda har nämligen haft svårt mot båda lagen under säsongen. Mot Luleå har Frölunda bara vunnit en match.

– Ett svårt val. Men vi resonerade så att om det var ett lag vi inte ville möta var det Timrå, sade Ulf Dahlén.

– Jag är inte så förvånad, jag hade en svag känsla att det kunde bli så, sade Luleås Roger Rönnberg.

HV71 fick inte välja, utan ställs mot tabellåttan Timrå som inget annat lag ville möta.

– Jag ser fram emot att möta Timrå. Det blir tufft att möta dem i år också, vi vände matchserien mot dem i fjol. Det blir kul att tampas med klyktattarna igen, sade Kent Johansson.

– En revanschchans för oss. HV var det bästa laget i fjol. Vi har varit lite bättre i boxplay, HV har varit bäst i powerplay. Det blir spännande, sade Timrås Charles Berglund.

Sluspelet inleds på torsdag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.