Magnus Kahnberg knockades på isen.
1 av 3
Magnus Kahnberg knockades på isen. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Här förs stjärnan till sjukhus med ambulans.
2 av 3
Här förs stjärnan till sjukhus med ambulans. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Sebastian Karlsson har fått en lång avstängning.
3 av 3
Sebastian Karlsson har fått en lång avstängning. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Kahnberg: "Det var en ful och idiotisk tackling"

Magnus Kahnberg tvingas till vila - och vet inte när han kan vara tillbaka.


GÖTEBORG. Han knockades blodig, tappade tänder, fick ett jack ovanför ena ögat och fick en kraftig hjärnskakning. Trots det hyser Frölundas Magnus Kahnberg inte agg mot Linköpings Sebastian Karlsson.

– Han var väldigt ledsen och bad om ursäkt flera gånger om. Jag känner Sebastian väldigt väl och jag vet att han är en jäkligt bra kille, ibland blir det bara fel. Och jag har sagt till honom att det var en ful och idiotisk tackling, men jag accepterade hans ursäkt, säger forwarden, som inte vet när han kommer få göra comeback på isen, till Nyheter24.

Det var tidigt i den första perioden, som Karlsson sänkte Kahnberg med en brutal tackling. Blodig fick Frölunda-stjärnan föras till sjukhus med ambulans, där man senare konstaterade att han hade fått en kraftig hjärnskakning.

- Det är sådär just nu. Jag är trött för det mesta och jag får bara ligga och vila, berättar han.

Har du sett reprisbilderna på tacklingen?

- Ja, det gjorde jag. Det var inte roligt att se sig själv sådär, men det var ändå skönt att se vad som hade hänt. Jag hade ju ingen aning om vad som hade skett.

Årets hårdaste straff

På tisdagen fick Sebastian Karlsson en minst elva matcher lång avstängning av disciplinnämnden. Ett straff som är årets hårdaste.

- Vi har haft SMS-kontakt. Han försökte ringa mig någon timme efter matchen, men då höll jag på att röntga mig och sånt. Men vi har pratat med varandra med SMS.

Var hans avstängning rättvis?

- Jag har bestämt mig för att inte uttala mig över huvud taget om hans avstängning.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.