Fredrik Bremberg ska vända på Timrås katastrofala trend.
1 av 3
Fredrik Bremberg ska vända på Timrås katastrofala trend. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
I slutet av september bröt HV71 kontraktet med spelaren.
2 av 3
I slutet av september bröt HV71 kontraktet med spelaren. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Timrås sportchef, Kent Norberg, tror stenhårt på Bremberg: "En spelare med stor revanschlust och rutin".
3 av 3
Timrås sportchef, Kent Norberg, tror stenhårt på Bremberg: "En spelare med stor revanschlust och rutin". - Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Sparkad av HV71 - nu ska Bremberg frälsa Timrå

Tvärsist i tabellen - då värvar Timrå den ratade Fredrik Bremberg.


Fredrik Bremberg

Född: 1973-06-21

Längd: 183 cm

Vikt: 91 kg

Klubbar i karriären (urval):

Djurgården

Edmonton Oilers

Malmö

HV71

SUNDSVALL. Timrås inledning av årets elitserie har kantats av tunga förluster. Laget befinner sig i en djup kris och återfinns allra sist i tabellen. Lösningen på problemet? den förre HV71-spelaren Fredrik Bremberg, som sparkades från Jönköpings-klubben.

– Det är en spelare med stor revanschlust som dessutom har oerhört mycket rutin från spel på hög nivå, 38 år ung som han är, säger Timrås sportchef Kent Norberg i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Bremberg - ett vapen i powerplay

Timrås mörka säsong handlar inte bara om att man släpper till för mycket bakåt, en stor anledning till de blott 16 inspelade poängen stavas ineffektivitet i powerplay. Med den blygsamma siffran 12,5 procent är det bara lokalkonkurrenten Modo som är sämre i spelformen. Nu hoppas Ken Norberg att Brembergs spelintelligens ska lyfta lagets powerplay.

– Vårt powerplay har ju gått lite på kryckor i säsongsinledningen och jag tror att "Linkan" kan bidra med en hel del i den spelformen. Men sin spelintelligens och känsla med pucken kommer han att bidra med en hel del ytterligare i det offensiva spelet, säger sportchefen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.