1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Firma Kallio och Iggulden - en kärlekshistoria

Elitseriens bästa kedja är en succé både på - och utanför isen: "Ibland paras man ihop med någon som det bara funkar med".


Succékedjan...

... i toppen av poängligan

1. Mike Iggulden, 20 matcher - 11 mål, 12 assist - 23 poäng.

(2. Robert Rosén, AIK, 21 matcher - 10 mål, 11 assist - 21 poäng.)

3. Tomi Kallio, 20 matcher - 4 mål, 15 assister - 19 poäng.

10. Brad Moran. 20 matcher - 3 mål, 9 assister - 12 poäng.

Fotnot. Brad Moran och Dennis Rasmussen bytte inför matchen mot HV71, kedja. I kväll spelar antagligen Rasmussen tillsammans med Iggulden och Kallio. 

VÄXJÖ. Efter 20 matcher finns det ett självklart utropstecken i elitserien: Växjös radarpartners i förstakedjan. Nyförvärven Tomi Kallio och Mike Iggulden gör att nykomlingarna hotar alla lag och är med och slåss om en slutspelsplats.

- Det finns inga hemligheter, vi är helt enkelt två spelare som passar ihop. Ibland blir det så bara, säger Tomi Kallio till Nyheter24 och fortsätter:

- Vi är två spelare som spelar attraktiv ishockey, inga konstigheter. Och tittar du på statistiken hittar du både mål och assist från oss båda - vi ger pucken till den som är i bäst läge helt enkelt.

Den här kemin, finns den utanför isen också?

- Ja, det är klart. Både jag och Mike är nya i laget och han kom helt ensam hit så det var klart att vi umgicks utanför isen i början också, säger Kallio.

- Men du vet att jag har barn och familj så jag hinner inte umgås så mycket nu. Och det är väl tur det så att det inte blir för mycket av oss två tillsammans, skrattar finländaren.

"Hoppas det blir lättare att möta dem i kväll"

34-åringen var Växjös första nyförvärv inför säsongen. Kallio beskriver det som att han övertygades av ledningens ideér för klubbens framtid - och han har inte blivit besviken. Tunga speltillskott har droppat in tillsammans med poäng.

Men första matchen var jobbig för Kallio, det var nämligen mot gamla klubben Frölunda - i Scandinavium.

- Det var tufft att koncentrera sig, att vi skulle få dem i första matchen i för nya klubben. Det var känslosamt. Jag hoppas det blir lättare i dag, säger han inför tisdagens match.

Frölunda saknar både Magnus Kahnberg och viktige Joel Lundqvist i kväll - ett faktum som Kallio tror talar för Växjö, i övrigt lägger Växjö inget fokus på Göteborgarna.

Du har inte gett tränare Janne Karlsson några råd inför matchen?

- Vi har ju mött dem en gång innan, men ärligt talat: Vi i Växjö har bestämt oss för att spela vårt spel och hur de andra spelar bryr vi oss inte om.

Växjö tar emot Frölunda 19.00, matchen visas i Canal Plus.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.