1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Kallios Växjö körde över Frölunda

Han har vunnit hundratals matcher med dem - och efter 3-1 vet Tomi Kallio nu också hur det känns att besegra Frölunda.


Matchfakta

1-0: Anders Eriksson, Växjö. 04.59.

2-0: Illka Heikkinen, Växjö. 09.33.

3-0: Johan Andersson, Växjö. 21.59.

3-1: Mathis Olimb, Frölunda. 48.28.

Åskådare: 5 241 i Vida Arena.

VÄXJÖ. Tomi Kallio beskrev inför matchen hur jobbigt det är att möta gamla laget Frölunda. Och mycket riktigt; i tisdagens drabbning var finländaren inte lika framträdande som vanligt - men 34-åringen är nog ganska nöjd med kvällen ändå - för Lakers doldisar klev fram och säkrade segern mot Frölunda.

Slumpmål la grunden till segern

I en match med få chanser fick Växjö Lakers dem flesta - och tog dem. Fast frågan är om 1-0 målet ens kan betecknas som en målchans: För i den femte minuten blir domaren träffad av pucken och skapar kaos framför Frölundamålet - i tumultet får sen Växjö-spelaren Anders Eriksson pucken på skridskon som passerar Frederik Andersen som vaktar kassen för göteborgarna. Frölunda menade att Erikssons spark var medveten och klagade hos domarna - men målet godkändes efter att det videogranskats.

Indianerna ökar sen tempot och pressar på för en kvittering. Men det var Växjö som fick utdelning efter att matchens lirare Steve Saviano avlossat ett skott som Andersen lämnade retur på och gav storskytten Illka Heikkinen chansen som absolut dundrar in 2-0, 9.30 in i den första perioden. 

3-0 och game over  

När sedan främlingslegionen Växjö gör 3-0 efter något ovanligt som ett hel svenskt mål - Anders Eriksson hittade Johan Andersson - två minuter in på andra perioden är matchen avgjord. För det finns få, om ens något, lag i elitserien som kan vända ett 3-0 underläge när schweizaren Martin Gerber vaktar Växjö-målet.

Olimb tröstmålade för Frölunda

Frölunda reducerade visserligen med 10 minuter kvar genom Mathis Olimb, men det räckte inte. Med trepoängaren bröt smålänningarna trenden och tog ett ännu hårdare grepp om slutspelsplatsen. Frölunda å andra sidan var blekt och saknade Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg. Kvällen till ära gjorde Fredrik Sjöström debut i bortalaget men han gjorde en slät figur och vill nog så snabbt som möjligt glömma den här matchen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden är tänd

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

1 timme sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

1 timme sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

1 timme sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.