Mika Pyörälä satte två mål mot Djurgården senast.
1 av 3
Mika Pyörälä satte två mål mot Djurgården senast. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Mika Pyörälä är stekhet.
2 av 3
Mika Pyörälä är stekhet. - Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN
Kan han upprepa succén på tisdag?
3 av 3
Kan han upprepa succén på tisdag? - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Han ska förvärra Djurgårdens kris

Nio poäng på sex matcher - nu ska Mika Pyörälä fortsätta att ösa in poäng mot Djurgården: "Kommer att försöka göra mål."


GÖTEBORG. Med två mål sänkte han Djurgården på Hovet. Nu är Frölundas stekhete Mika Pyörälä redo att upprepa bedriften - och skicka 08-laget vidare ner i den negativa spiral som nu kan se fjolårets finallag.

– Självklart kommer jag att försöka göra mål. Jag försöker alltid att sätta så många mål som möjligt, säger han till Nyheter24.

Poängfabrikationen har verkligen släppt för Frölundas 30-årige forward, som har noterats för nio poäng på de sex senaste matcherna. En poängexplosion som har gjort att Pyörälä nu ligger tvåa i den interna poängligan.

– Allting har fungerat väldigt bra på sistone. Det känns som om att vi åker mer skridskor och på så vis har vi skapat fler målchanser, vilket har resulterat i att vi gör fler mål. Och då får man mer självförtroende och det blir även roligare att spela, säger han.

"Kommer att bli tufft"

Medan Frölunda är uppe och kämpar om serieledningen, krigar Djurgården för att hålla sig över en kvalstrecket. Stockholmsklubbens säsong har verkligen inte varit den bästa, men trots det räknar Pyörälä med en svårspelad match på tisdag.

– Det kommer att bli en tuff match. Det blev väldigt tajt senast vi möttes på Hovet, så de kommer nog komma hit med ett stort revanschsug. Jag vet inte hur många mål som det kommer att göras, men jag vet att det kommer att bli väldigt jämt, avslutar han för Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!