Joakim Lundström räddade Timrå på egen hand.
Joakim Lundström räddade Timrå på egen hand. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Lundström räddaren i nöden för Timrå

Joakim Lundström storspelade när tabelljumbon tog en livsviktig seger.


Alla resultat

Lulea-Timrå 1-2 efter straffar

Brynäs-HV71 4-3

Djurgården-Modo 3-5

Växjö-AIK 1-0 efter straffar

LULEÅ. Jumbon Timrå hade hiskeliga 17 förluster på 24 matcher och var i desperat poängbehov när man gästade Luleå i Norrlandsderbyt.

Men det började inget vidare för Per-Erik Johnssons manskap. Timrå var under hårt tryck hela den första perioden och de lär tacka sin målvakt Joakim Lundström för att nollan hölls intakt. Luleå sköt nämligen 12 skott i den första perioden, att jämföra med Timrås ynka tre.

– Det är mycket fram och tillbaka. Vi släpper till lite för mycket chanser på slutet, sa Timrå-tränaren inför den andra perioden.

Utdelningen kom

Luleå fortsatte att bombardera Lundström i borta-kassen och fick till slut betalt för sitt hårda arbete. Konstantin Komarek öppnade målskyttet i mitten av den andra perioden. Men de jublande hemmaåskådarna tystades snabbt - bara minuten senare kunde Timo Pärssinen kvittera ledningen.

Lundström stor matchhjälte

Det bjöds aldrig på några fler mål i Norrlandsderbyt, trots att Luleå sköt hela 41 skott på mål. Timrås keeper storspelade och såg på egen hand till att ta matchen till ett straffavgörande.

Och mycket riktigt, även där var Lundström tät och Timrå kunde ta en mycket livsviktig trepoängare.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oskarshamns poängkung till Färjestad

Dahlins NHL-tränare sparkas

1 timme sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

2 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

3 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

3 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

idag 13:02
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.