Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dynamo Moskva på svenskjakt

- 04/03/2009, 16:45 -

Den ryska storklubben förbereder storbud på Weinhandl och Mårtensson.

Linköping spelar snart kvartsfinal mot Skellefteå. Samtidigt sitter klubben på trumf på hand när ryska Dynamo Moskva försöker köpa loss Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson till nästa säsong. Båda spelarna har kontrakt med LHC, men gör just nu succé i KHL.

Mattias Weinhandl har gjort 18 mål och 18 assist för Dynamo Moskva, trots att han varit skadad under delar av säsongen, medan Mårtensson har gjort 14 mål och hela 38 assist för Ak Bars Kazan. När de båda svenskarnas ryska lag möttes i slutspelet satt LHC:s sportchef Mike Helber på läktaren.

– Vi var över på ett sedan länge planerat möte. Dynamo har ställt frågan om vi kan tänka oss att låta Weinhandl och Tony spela där nästa säsong. Vi har sagt nej, säger Helber till Expressen.

Ett nej som kan bli ett ja om bara Dynamo gräver tillräckligt djupt i skattkistan. För Tony Mårtensson skulle det vara en bra lösning.

– Jag vill spela med Weinis nästa säsong, det vore trist att åka hem och han stannar här, sa han i en intervju med Hockeysverige för en vecka sedan.

Mattias Weinhandl trivs i Moskva.

– Moskva är en toppenstad som har allt man behöver i form av shopping och nöjesutbud. Nu är det fullt fokus på slutspelet och sedan landslaget. Efter det får jag känna efter. Men jag är ju utlånad av Linköping, så det är de som bestämmer, säger han till Hockeysverige.

Skrivet av: