1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Calle Järnkrok: "Sista chansen med gänget"

Brynästalangen siktar på SM-guld och räds inte seriens försvarsstarkaste lag: "Vi har fått hål på alla andra, vi får hål på Luleå med".


Calle Järnkrok

Född: 25 september 1991

Facit i Brynäs:

2009-2010: 33 matcher, fyra mål

2010-2011: 49 matcher, 11 mål

2011-2012: 28 matcher, 7 mål

Övrigt: Draftad av Detroit Red Wings. Vald som nummer 51 i andra rundan.

GÄVLE. De är överraskningslaget nummer ett så här långt in på årets elitseriesäsong. Brynäs har tagit hockeysverige med storm och placerar sig just nu på en andraplats, tätt efter ledande HV71.

Gävlelaget - som kan stoltsera med 12 SM-guld - har under de senaste åren harvat kring slutspelsstrecket. Frågan alla ställer sig när halva serien är spelad: "är det nu eller aldrig?".

– Man vet ju att det är lite grann sista chansen med det här gänget. Ett par spelare kommer att lämna efter den här säsongen, säger supertalangen Calle Järnkrok till Nyheter24.

"Jag bestämmer mig efter säsongen"

Själv är han draftad av svensklaget Detroit Red Wings, men om han lämnar Sverige redan efter årets säsong vet han inte än.

– Vi får se hur jag gör. Jag bestämmer mig efter säsongen, säger 20-åringen.

Mycket kommer att hänga på hur bra han presterar under året. Järnkrok var inne i en djup formsvacka nyligen då han inte hade gjort en enda poäng på sex matcher. Men för ett par omgångar sedan lossnade det för Brynäs-centern, som nu har svarat för tre poäng på lika många matcher.

– Det var riktigt tufft där ett tag men nu känns det som att jag verkligen är på gång.

Vet hur de ska få hål på Luleå

Det får verkligen Brynäs hoppas. För på måndagen gästas man av elitseriens försvarsstarkaste lag, nämligen Luleå.

– De är riktigt duktiga i egen zon men vi har ju inte direkt haft problem med målskyttet. Vi har fått hål på alla andra lag så jag tror nog att vi ska få hål på Luleå också, säger Järnkrok.

Hur ska ni bära er åt för att lyckas med det?

– Vi ska bara gå ut och spela som vi brukar och vara riktigt jobbiga att möta. Vi vet om att de är ett lag som åker väldigt mycket skridskor så vi måste helt enkelt åka mer skridskor än dem, då kommer vi få våra chanser, säger Järnkrok som är hoppfull inför drabbningen.

– Jag tror vi tar det här med 3-2 efter full tid, säger han bestämt.

Brynäs-Luleå börjar klockan 19.00 och kan avnjutas på Canal Plus Hockey.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.