Djurgården viftade bort Brynäs.
1 av 3
Djurgården viftade bort Brynäs. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Hemmalaget vann med 5-2.
2 av 3
Hemmalaget vann med 5-2. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Dif knep tre viktiga poäng.
3 av 3
Dif knep tre viktiga poäng. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Legendaren hyllades - då knäckte Dif Brynäs

Drömstarten bäddade för Djurgårdens sköna trepoängare.


STOCKHOLM. Dif-profilen Charles "Challe" Berglund kommer att få sin tröja hissad upp i taket. Då spände Djurgården musklerna när Brynäs kom på besök - och krossade topplaget.

Daniel Widing nätade mot sina gamla lagkamrater. Men det hjälpte inte särskilt mycket. Mattias Carlsson gav Dif en ordentlig drömöppning och nätade redan efter 1.46 efter att bortaförsvaret slarvat rejält. En smakstart som bäddade för Djurgårdens bekväma seger. John Norman och Jonas Almtorp drygade ut till 3-0 med ett mål vardera bara minuterna senare och halvvägs in i första perioden slog Marcus Nilson in 4-0.

Redan då såg segern ut att vara i hamn, men Sebastian Lauritzen reducerade till 1-4 och i den sista perioden slog Widing in 2-4. Hoppet som väcktes släcktes dock totalt när Josef Boumedienne ordnade 5-2 och såg till att Djurgården kunde kamma hem trepoängaren - en seger som innebär att de gick om ärkerivalen AIK.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.