Martin Gerber stoppade hela 47 skott och blev därmed matchhjälte för sitt Växjö. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Timrås Joakim Lundström var även han stabil, men förlorade matchen i matchen mot Martin Gerber. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Gerber stor matchvinnare för krisande Växjö

48 skott men bara ett mål. Timrå lyckades inte överlista den storspelande Martin Gerber.

Matchstatistik

Skott på mål: 48-28

Räddningsprocent: 93-98

Utvisningsminuter: 6-10

Tekningar: 26-23

TIMRÅ. Målvakterna briljerade när bottenlagen gjorde upp. Martin Gerber och Joakim Lundström stoppade 48 respektive 28 puckar, men matchen fick ändå en vinnare. Det efter ett snyggt mål av Växjös Steve Saviano.

Tidigt mål - sedan tog det stopp

Det var verkligen målvakternas uppgörelse när bottenlagen drabbade samman, men den för dagen briljante Joakim Lundström tvingades kapitulera redan efter 2,44. Då slarvade Timrå i egen zon och Josh Soares kunde ta tillvara på slarvet och trycka in 0-1 till Växjö. Publiken i E.ON-arena förväntade sig säkerligen en målfest efter det tidiga öppningsmålet, men de hann köpa både en och två korvar innan det rasslade till nästa gång.

46 målvaktsräddningar senare, i mellanperiodens 16:e minut, kom nämligen kvitteringen. Oscar Hedman fick till slut hål på Martin Gerber, som redan vid det laget hade stoppat 28 skott.

Gerber stod emot

Men krislaget Växjö hade tankat på med blåbärssoppan i pausvilan och 2,20 in i den sista perioden tog man ledningen igen. Steve Saviano stod för ett fint solonummer innan han sprättade in 1-2 bakom Joakim Lundström. Det skulle visa sig bli det matchavgörande målet: Timrå ångade på ordentligt men fick aldrig hål på Martin Gerber, som i princip på egen hand fixade poängen åt Växjö.

– Det känns förbannat tungt. Vi är värda minst en poäng i dag men vi måste vara hetare framför mål, säger Timrås Simon Önerud till Canal Plus.