Järnkaminerna avslutar sin dialog med polisen efter torsdagens stockholmsderby.
1 av 2
Järnkaminerna avslutar sin dialog med polisen efter torsdagens stockholmsderby. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Polisen själva anser att inget i anslutning till derbyt bör ha avskräckt Järnkaminerna från fortsatt dialog med polisen.
2 av 2
Polisen själva anser att inget i anslutning till derbyt bör ha avskräckt Järnkaminerna från fortsatt dialog med polisen. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Dialogen är död - Järnkaminerna lägger ner samtalen med polisen

Järnkaminerna: "Vi lägger ner vår dialog med polisen".


STOCKHOLM. Det var i samband med torsdagens stockholmsderby i ishockey som, bland annat, ett stort huliganbråk utbröt. En AIK-supporter ligger fortfarande på sjukhus med befarade hjärnskador.

Samtidigt menar Järnkaminernas ordförande, Dan Blomberg, att polisen tog till rättsövergrepp i sitt arbete.

– När jag ifrågasatte polisens insats blev jag avvisad från Globen. Dessutom fick jag min arm kraftigt kopplad bakom ryggen och har fortfarande ont så här dagen efter, säger Blomberg till Nyheter24.

På grund av, vad Järnkaminerna anser är polisbrutalitet, väljer supporterorganisationen att lägga ner den löpande dialogen de har med stockholmspolisen.

Polisen å sin sida menar att inga oroligheter skedde under själva matchen inne i Globen. Däremot förangick matchen av ett stort huliganbråk, där ett drygt hundratals huliganer var involverade.

– Vi kan inte se något som skedde igår som borde föranleda ett avbrott av dialogen, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren till Nyheter24.

Dessutom omhändertogs nästan 100 personer för olika brott. Bland annat brott mot narkotikalagen och våld mot tjänsteman.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

1 timme sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

2 timmar sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.