Jimmie Ölvestad och hans Djurgården har inte presterat på bästa möjliga sätt.
1 av 2
Jimmie Ölvestad och hans Djurgården har inte presterat på bästa möjliga sätt.
Djurgården ligger på en sjundeplats.
2 av 2
Djurgården ligger på en sjundeplats.

Därför har Dif varit en besvikelse: "Kraven var för höga"

Djurgården jagar tredje raka segern när laget gästar Timrå på onsdagen.


Dagens elitserie-matcher

Skellefteå AIK-HV71, sänds på Canal Plus Sport 1.

Växjö-Linköping, sänds på Canal Plus Extra 4.

AIK-Frölunda, sänds på Canal Plus Extra 3.

Modo-Brynäs, sänds på Canal Plus Sport Hockey.

Timrå-Djurgården, sänds på Canal Plus Extra 2.

Luleå-Färjestad, sänds på Canal Plus Extra 1.

Alla matcher drar igång klockan 19:00.

TIMRÅ. De var topptippade och hade själva räknat med minst en semifinalplats. Men säsongen har inte riktigt blivit som Djurgården hade väntat sig och bottennapp och bottenplaceringar har hört till vardagen.

– Kraven var väldigt höga på oss från media, fansen och oss själva. Vi hade helt enkelt för stor tro på oss och när det inte gick så bra tappade man en hel del självförtroende, säger Jimmie Ölvestad till Nyheter24.

Hade ni för höga ambitioner?

– Ja, det tror jag. Vi var ju topptippade inför säsongen och till slut blev kraven lite för orimliga.

Nu jagar dock stockholmarna tredje raka segern efter att ha slagit ärkerivalen AIK på straffar och sedan Linköping med 3-1.

Hur mycket betydde segern mot AIK?

– Inte mer än vanligt faktiskt. Visst är det alltid stort att vinna ett derby, men det här var på straffar. Det blev lite lotteri. Det är inte riktigt samma sak som att vinna med 4-1 under ordinarie matchtid och ta tre poäng, säger den 31-årige forwarden.

"Kollar inte på förstaplatsen"

46 poäng har Hardy Nilssons kritiserade mannar skrapat ihop och det är bara elva pinnar upp till serieledaren Skellefteå.

Känns det som om att ni är på väg upp?

– Både ja och nej. Lika fort som man går upp kan man ramla ner. Och förlorar man två matcher i rad så kan det gå snabbt. Serien är väldigt jämn. Det är knappast som om att vi kollar på förstaplatsen, säger Ölvestad.

Tredje raka mot Timrå?

På onsdagen gästar Djurgården Timrå, ett lag som Dif inte har förlorat med den här säsongen. Men trots det räknar Ölvestad inte med en enkel match.

– Vi har tagit två mot dem den här säsongen. Men det kommer att bli tufft, nästan alla matcher blir det, avslutar han för Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

2 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

3 timmar sedan
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.