Frölunda har förlorat väldig många matcher och släppt in väldigt många mål.
1 av 2
Frölunda har förlorat väldig många matcher och släppt in väldigt många mål. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Christian Bäckman vet vad som måste skärpas till.
2 av 2
Christian Bäckman vet vad som måste skärpas till. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Seriens bästa försvar har kollapsat

Frölunda jagar desperat efter formen när Linköping kommer på besök.


Kvällens elitserie-matcher

Frölunda-Linköping, klockan 19:00, Canal Plus Extra 3 och Canal Plus Sport 1.

AIK-Brynäs, klockan 19.00, Canal Plus Extra 2 och Canal Plus Hockey.

GÖTEBORG. Nio förluster på de elva senaste matcher och 34 insläppta mål. Det ser onekligen mörkt ut för Frölunda, som så sent som i början av december hade seriens bästa försvar.

– Det är svårt att peka på vad som är fel. Vi har släppt in fler mål än vad vi gjorde i början av säsongen och försvaret har inte fungerat som det gjorde förut, säger Frölunda-backen Christian Bäckman till Nyheter24.

Frölunda inledde säsongen alldeles strålande och ledde till och med serien. Men så småningom började förlusterna att radas upp och den fina säsongsinledningen var som bortblåst.

Vad måste bli bättre?

– I överlag har vi inte gjort så många mål över huvud taget, men vi hade ett försvarsspel som fungerade bra. Så det är en av grejerna som vi måste rätta till, säger den 31-årige Bäckman.

"Små justeringar gör det hela"

Frölunda kommer till mötet med två raka förnedringar i bagaget. Först åkte laget på en tung 2-6-förlust borta mot AIK och sedan 0-4 borta mot HV71.

Men trots det förödande siffrorna från det senaste mötet, såg Bäckman ändå positiva glimtar från matchen.

– Senast hade vi en hel del lägen som vi borde ha förvaltat. Men oskärpa och otur förstörde. Det är små marginaler och många gånger är det små justeringar som gör det hela. Vi har pratat om problemen och vi vet vad vi ska göra. Nu måste vi bara ut och göra det också.

På tisdag drabbar laget samman med Linköping på Scandinavium. Och det är inget annat än tre poäng som gäller för det krisande hemmalaget.

– Det är full fokus på matchen. Vi har haft ett brejk på flera dagar nu och alla i laget känner att vi behöver ta tre poäng, vi måste rätta till det som har gått mindre bra de senaste matcherna, säger Bäckman.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.