Jimmie Ölvestad och Daniel Tjärnqvist sänktes i den första perioden i matchen som Frölunda vann efter förlängning.
1 av 4
Jimmie Ölvestad och Daniel Tjärnqvist sänktes i den första perioden i matchen som Frölunda vann efter förlängning. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Jari Tolsa knockade två hemmaspelare i senaste mötet lagen emellan. Till slut fick Dif-kaptenen Marcus Nilson nog och gick till attack. Båda spelarna stängdes av av Disciplinnämnden.
2 av 4
Jari Tolsa knockade två hemmaspelare i senaste mötet lagen emellan. Till slut fick Dif-kaptenen Marcus Nilson nog och gick till attack. Båda spelarna stängdes av av Disciplinnämnden. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Varnad: Men Jari Tolsa gör nog bäst i att vara extra vaksam i morgondagens match.
3 av 4
Varnad: Men Jari Tolsa gör nog bäst i att vara extra vaksam i morgondagens match. - Foto: Scanpix
Christian Eklund var rosenrasande efter senaste mötet med Jari Tolsas Frölunda. Men nu backar han från hoten.
4 av 4
Christian Eklund var rosenrasande efter senaste mötet med Jari Tolsas Frölunda. Men nu backar han från hoten. - Foto: Scanpix

Fimpen backar: "Poängen viktigare än vendettan"

Veteranen hotade Frölundas Jari Tolsa på twitter - i morgon möts dem igen: "Har inte råd med onödiga utvisningsminuter".


Så straffades Tolsa:

Två tuffa tacklingar som orsakade två hjärnskakningar. Jari Tolsas match mot Djurgården blev en rejäl snackis i hockeyvärlden och i dag fick han sitt straff: Tre matchers avstängning och 9 000 kronor i böter tilldelas forwarden av disciplinnämnden.

Även Djurgårdens Marcus Nilson stängdes av två matcher efter att han ska ha puttat en linjedomare i efterspelet till en av tacklingarna.

GÖTEBORG. Med två fula tacklingar gav Frölundas Jari Tolsa både Jimmie Ölvestad och Daniel Tjärnqvist hjärnskakningar i lagets senaste möte den 12 januari.

Och efter 3-2-förlusten var lagkamraten Christian "Fimpen" Eklund heligt förbannad.

”Tro mig, hade velat klippt Tolsa men vi hade inte många spelare kvar. Kommer en match i Gbg”, skrev Eklund på sin Twitter då.

"Ska inte dra på oss en massa onödiga utvisningsminuter"

Men nu backar 34-åringen inför morgondagens möte.

– Kommer inte lägga någon fokus på det. Det är för viktiga poäng som står på spel för att jag eller någon annan ska åka runt och jaga någon personlig vendetta, säger Eklund till Difhockey.se och fortsätter:

– Vi ska inte dra på oss en massa onödiga utvisningsminuter. Det viktiga är att vi tar tre poäng.

Djurgården ligger inför matchen på en tionde plats i elitserien. Och med tio matcher kvar krävs det poäng om det ska bli slutspel för blåränderna.

Frölunda - Djurgården startar i morgon klockan 19.00 och visas i Canal Plus.  

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?