Fredrik Norrena har haft en frustrerande säsong: "När vi inte producerar någonting, då måste jag vara prickfri för att vi ska vinna."
1 av 6
Fredrik Norrena har haft en frustrerande säsong: "När vi inte producerar någonting, då måste jag vara prickfri för att vi ska vinna." - Foto: Scanpix
Weslau om motståndaren: "Norrena har gjort det bra den här säsongen och blir ännu bättre i avgörande matcher. Gäller att ha mycket folk framför mål så att han inte får se pucken, summerar Wesslau."
2 av 6
Weslau om motståndaren: "Norrena har gjort det bra den här säsongen och blir ännu bättre i avgörande matcher. Gäller att ha mycket folk framför mål så att han inte får se pucken, summerar Wesslau." - Foto: Scanpix
Gustaf Wesslau tror att det är nerverna som kommer avgöra kvällens rysare.
3 av 6
Gustaf Wesslau tror att det är nerverna som kommer avgöra kvällens rysare. - Foto: Scanpix
Tränaren Tony Zabel har efter en tuff start fått upp farten på sitt Djurgården, i kväll kan han plocka hem den tredje raka segern för Blåränderna.
4 av 6
Tränaren Tony Zabel har efter en tuff start fått upp farten på sitt Djurgården, i kväll kan han plocka hem den tredje raka segern för Blåränderna. - Foto: Scanpix
Norrena om motståndaren: "Wesslau är precis som alla andra målvakter i den här serien riktigt bra, standarden har höjts och jag kan inte peka ut en enda dålig."
5 av 6
Norrena om motståndaren: "Wesslau är precis som alla andra målvakter i den här serien riktigt bra, standarden har höjts och jag kan inte peka ut en enda dålig." - Foto: Scanpix
För förloraren väntar kvalserien - i kväll spelar Wesslau och Norrena huvudrollerna.
6 av 6
För förloraren väntar kvalserien - i kväll spelar Wesslau och Norrena huvudrollerna. - Foto: Scanpix/Montage

Målvaktsmatchen som gäller allt: "Vi måste vara prickfria"

Fredrik Norrena och Gustaf Wesslau inför kvällens rysare: "Det har varit en frustrerande säsong, ska bli skönt när den nu avgörs."


Wesslau vs Norrena

Räddningsprocent

Wesslau: 91,76 procent.

Norrena: 92,02 procent.

Antal räddade skott

Wesslau: 1291 stycken.

Norrena: 1050 stycken.

Fakta - Gustaf Wesslau

Född: Den 5 februari, 1985. 27 år gammal.

Från: Stockholm, Upplands Väsby.

Fakta - Fredrik Norrena

Född: Den 29 november, 1973. 38 år gammal.

Från: Jakobstad, Finland.

Streckstriden

7. AIK. 51, 77 poäng.

8. Modo. 52, 75 poäng.

---

9. Växjö 51, 71 poäng.

10. Linköping 51, 67 poäng.

---

11. Djurgården 51, 67 poäng.

12. Timrå 51, 47 poäng.

---

För förloraren i kväll blir det tufft att undvika kvalserien. I går blev allsvenska Leksand och Örebro klara för den festen. 

STOCKHOLM. När allt annat har havererat för Djurgården och Linköping har målvakterna fortfarande imponerat.

I kväll spelar burväktarna huvudrollerna i årets viktigaste match.

– Det är klart att det har varit en frustrerande säsong, säger Linköpings Fredrik Norrena till Nyheter24 och fortsätter:

– När spelet inte funkar för dem där ute och vi inte producerar någonting, då måste jag vara prickfri för att vi ska vinna, och det är en känsla som jag tror att Gustaf Wesslau känner igen sig i.

– Även ifall jag har bra statistik så är jag inte nöjd, antalet segrar är också mitt jobb och där har vi inte levererat, säger Gustaf Wesslau till Nyheter24.

"Den som är kyligast i kväll vinner"

Förutsättningarna inför kvällens match är enkla: Båda lagen står på 67 poäng och parkerar på tionde respektive elfte plats och för förloraren väntar antagligen kvalserien. Rysaren spelas på Hovet inför helt utsålda läktare.

– Nyckeln till segern blir tålamodet. Att behålla kylan inför fullsatta läktare, inte dra på sig några onödiga utvisningar, inte släppa in första målet - men även ifall man gör det kunna jobba vidare och tro på det man sysslar med, säger Wesslau som kommer från två raka segrar.

– Vad som kommer avgöra? Den som lever får se, säger Norrena, som kommer från två raka förluster, och fortsätter:

– Jag tror att hela laget är revanschsuget och ser fram att det nu ska avgöras.

Vad tycker du om motståndaren i andra målet?

– Norrena har gjort det bra den här säsongen och blir ännu bättre i avgörande matcher. Gäller att ha mycket folk framför mål så att han inte får se pucken, summerar Wesslau.

– Wesslau är precis som alla andra målvakter i den här serien riktigt bra, standarden har höjts och jag kan inte peka ut en enda dålig.

Djurgården - Linköping startar 19.00 och visas i Canal Plus Sport.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.