Glädjescener under matchen, men knappast när slutsignalen ljöd.
3 av 4
Challe Berglund inledde med hemmaförlust.
4 av 4

Djurgårdens nya kris - Challe inledde med tung hemmatorsk

Ett slarvigt Djurgården tappade allting i den tredje perioden och föll i den första kvalmatchen när Rögle kom på besök. Challe Berglunds lag buades ut hemma på Hovet.

Övriga matcher:

Örebro 2 - 3 Leksand

Första perioden: 0—1 (1.19) Martin Janohls (Jacob Blomqvist, Michael Raffl), 0—2 (4.51) Gabriel Karlsson (Patrik Hersley, Johan Ryno) spel fem mot fyra, 1—2 (9.30) Henrik Löwdahl (Conny Strömberg) , 2—2 (13.59) Peter Andersson (Daniel Åhsberg, Pär Edblom) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2—3 (6.55) Johan Ryno (Jens Bergenström) spel fyra mot fem.

Publik: 4 777.

Timrå 5 - 4 Karlskoga

Första perioden: 0—1 (8.41) Christian Carlsson (Alexander Viklund) spel fyra mot fem, 1—1 (11.07) Simon Önerud (Matt Murley, Mathew Robinson) spel fem mot fyra, 1—2 (14.25) Linus Persson, 1—3 (19.43) Fredrik Höggren (Niklas Arell, Björn Kindahl).

Andra perioden: 2—3 (3.59) Simon Önerud (Alexander Larsson) spel fem mot fyra, 3—3 (7.06) Timo Pärssinen (Max Friberg, Fredrik Bremberg) spel fem mot fyra, 4—3 (16.26) Simon Önerud (Per Hallin, Fredrik Bremberg).

Tredje perioden: 4—4 (19.25) Linus Persson (Fredrik Höggren, Kristoffer Näslund).

Fjärde perioden: 5—4 (0.44) Max Friberg (Matt Murley, Fredrik Bremberg) spel fem mot fyra.

Publik: 4 849.

STOCKHOLM. Djurgårdens stora kris blir bara djupare och djupare. På torsdagskvällen tog stockholmarna ett nytt steg närmare hockeyallsvenskan - efter att ha tappat och förlorat hemma mot Rögle. Djurgårdssupportrarna gav sig av mot spelarbåset men stoppades av polisen. Missnöjet gick att ta på och laget buades ut hemma på Hovet. För nye tränaren Challe Berglund blev det förlust direkt.

– Det här var ingen slutspelsmatch där vi åkte ur slutspelet eller elitserien. Det är nio matcher kvar och många poäng kvar att spela om, säger han till Viasat Sport.

– Det är naturligtvis sämsta möjliga start att förlora på hemmaplan, men det kommer en ny match på lördag där vi ska göra saker och ting bättre.

Trots ett enormt hemmastöd lyckades aldrig DIF hitta rätt. Det började visserligen bra när Mario Kempe öppnade målskyttet mot sitt gamla lag efter några enstaka sekunder. Men trots drömstarten fick hemmalaget sig en ordentlig kalldusch efter att Jesper Jansen kvitterat en bit in i den första perioden.

Hemmalaget kom dock tillbaka blixtsnabbt i mellanperioden. Mathias Tjärnqvist gav hemmalaget ledningen nästan direkt efter nedsläpp - ett mål som å andra sidan mycket väl hade kunnat bli bortdömt. Veteranen stod nämligen i målgården, men trots det godkändes målet alltså av domarna.

Rögle vann - till slut

Men Rögle gav inte upp och gjorde både 2-2 och 3-2 i den sista perioden genom Alexander Johansson, som satte blixtsnabba mål.

– Man spelar för att avgöra och att göra mål. Så det är klart att det är kul att vara den, säger Johansson till TV10.

Fredrik Claesson kvitterade förvisso bara minuterna senare, men direkt efter 3-3-målet kunde gästernas Daniel Glimmenwall avgöra med matchens sista mål.

- Djurgården var tyngda av stundens allvar, säger matchhjälten Glimmenwall.

På lördag gästar Djurgården BIK Karlskoga på bortaplan.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.