Senaste gången han representerade Dif gjorde han en såpass bra säsong att han fick åka med till VM i Tyskland.
1 av 4
Senaste gången han representerade Dif gjorde han en såpass bra säsong att han fick åka med till VM i Tyskland. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Centern var poängbäst i slutspelet för laget som tog sig till final 2010.
2 av 4
Centern var poängbäst i slutspelet för laget som tog sig till final 2010. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Nästa säsong kan Andreas Engqvist (till höger) vara tillbaka i Djurgårdströjan. Han förhandlar med klubben men allt hänger på om de klarar sig kvar i elitserien eller ej.
3 av 4
Nästa säsong kan Andreas Engqvist (till höger) vara tillbaka i Djurgårdströjan. Han förhandlar med klubben men allt hänger på om de klarar sig kvar i elitserien eller ej. - Foto: Graham Hughes / AP / SCANPIX
Klubben har letat efter en center länge för att avlasta veteranen Kristofer Ottosson.
4 av 4
Klubben har letat efter en center länge för att avlasta veteranen Kristofer Ottosson. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Engqvist till Djurgården - om de klarar sig kvar

NYHETER24 AVSLÖJAR. NHL-centern Andreas Engqvist förhandlar med sin gamla klubb - men en återkomst är bara aktuell om laget klarar sig kvar i elitserien. Sportchefen: "Jag har kontinuerlig kontakt med Andreas".


Poängbäst i slutspelet 2010

Andreas Engqvist gjorde fem mål och åtta målgivande passningar när Djurgården tog sig till final våren 2010. Med detta var han lagets bäste poängplockare tillsammans med Marcus Nilson.

MONTREAL/STOCKHOLM. Han var tongivande i det Djurgårdslag som tog sig till SM-final för två år sedan. Nu kan den NHL- och landslagsmeriterade centern Andreas Engqvist vända hem igen till klubben som just nu krigar för sin existens.

Enligt uppgifter till Nyheter24 förhandlar Engqvist med Djurgården mitt under brinnande kvalserie. Men för 24-åringen är det inte aktuellt med en återkomst om laget åker ner i allsvenskan - då stannar han hellre i AHL.

Dif:s sportchef Jan Järlefelt bekräftar intresset.

– Vi är alltid intresserade av före detta djurgårdare. Jag håller en kontinuerlig kontakt med Andreas, säger han till Nyheter24.

Järlefelt vill dock inte kommentera några eventuella förhandlingar.

– Vi vill hålla allt sådant internt, säger han.

"Dif vet inte ens var de kommer att spela"

Andreas Engqvist har spelat tolv NHL-matcher för Montreal Canadiens den här säsongen men har hittills gått poänglös. Annars har han mest fått spela i farmarlaget Hamilton Bulldogs i AHL där han gjort 37 poäng på 48 matcher.

Även 24-åringens agent Peter Wallén bekräftar intresset från Stockholmsklubben.

– Dif är intresserade av Andreas, skulle han vilja hem till Sverige är han välkommen tillbaka, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Men Andreas spelar i Nordamerika och Dif vet inte ens var de kommer spela nästa år.

Djurgården har under hela säsongen saknat just en stark center bakom veteranen Kristofer Ottosson. Man försökte värva en finsk spelare precis innan övergångsfönstret stängde men affären gick i stöpet i sista sekund.

/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.