Enligt marknadschefen Caroline Strand bidrar varje hemmamatch Gnaget har på Råsunda till arbetstillfällen och skatteintäkter, både för kommun och stat.
1 av 5
Enligt marknadschefen Caroline Strand bidrar varje hemmamatch Gnaget har på Råsunda till arbetstillfällen och skatteintäkter, både för kommun och stat. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Petter Granberg och Oscar Möllers Skellefteå AIK inleder semifinalserien mot AIK på måndag.
2 av 5
Petter Granberg och Oscar Möllers Skellefteå AIK inleder semifinalserien mot AIK på måndag. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Kan Joacim Eriksson vinna målvaktsmatchen mot Viktor Fasth?
3 av 5
Kan Joacim Eriksson vinna målvaktsmatchen mot Viktor Fasth? - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Solna stads marknadschef menar att AIK är starkt förknippat med Solna. Ändå rasar klubben rejält när Skellefteå benämner dem som "Solna AIK".
4 av 5
Solna stads marknadschef menar att AIK är starkt förknippat med Solna. Ändå rasar klubben rejält när Skellefteå benämner dem som "Solna AIK". - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Vilka är vilka? Båda kallar sig AIK, men bara de ena anser sig ha rätten att göra det.
5 av 5
Vilka är vilka? Båda kallar sig AIK, men bara de ena anser sig ha rätten att göra det. - Foto: Bildbyrån / Montage

Kommunen om namnstriden: "AIK starkt förknippade med Solna"

AIK från Solna lackar ur på AIK från Skellefteå om vilka som ska få kalla sig "AIK". För kommunen är AIK dock en Solnaklubb.


Så spelas semifinalen

26 mars Skellefteå-Solna

28 mars Solna-Skellefteå

30 mars Skellefteå-Solna

1 april Solna-Skellefteå

3 april Skellefteå-Solna (ev.)

5 april Solna-Skellefteå (ev.)

7 april Skellefteå-Solna (ev.)

Fotnot: Med hänsyn till det infekterade ordkriget har Nyheter24 valt att utelämna "AIK" från spelschemat.

SOLNA. AIK rasar mot att semifinalmotståndaren Skellefteå AIK skrivit "Solna AIK" om dem på sin hemsida. Men för Solna stad är en sak säker.

– AIK är starkt förknippade med Solna och vi vill att de ska verka här, säger Solna stads marknadschef Caroline Strand till Nyheter24.

Ordkriget inför semifinalen har i stort sett enbart handlat om vilka som ska ha rätten att vara "de riktiga" AIK.

Trots att hockeylaget inte spelar sina hemmamatcher i Solna är en del av ungdomsverksamheten lagd där och varumärket AIK är ändå en tillgång för kommunen enligt Strand, oavsett sport.

"De där jävla lappskallarna"

AIK:s lagledare Jan Sameryd rasar ordentligt mot Skellefteå AIK för benämningen på hemsidan, som enligt klubben bryter ett avtal från 2003.

– De heter Skellefteå AIK, that’s it. De har själv skrivit under. Men i deras hall skriver de ändå AIK om sig själva. De där jävla lappskallarna, det är så tråkigt att ha med dem att göra. De heter ju SAIK, vad är problemet? säger han till Aftonbladet.

Caroline Strand tror dock inte att det handlar om att AIK vill distansera sig från Solna.

– Jag tror de värnar om sitt klubbmärke, säger hon.

När AIK spelat fotboll i europeiska sammanhang har klubben officiellt hetat "AIK Solna", något som verkar vara mer accepterat bland supportrarna än "Solna AIK".

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.