Dan Tagnes och Roger Hansson får nog ändra på taktiken efter 0-3.
16 av 17
Lundström var het i målet.
17 av 17

"Jäkla grishockey" - bakom Timrås succé

Timrå rycker ifrån i toppen av kvalserien.Detta efter en säker bortaseger mot Rögle med 3-0.Målvaktshjälten: "De skapade inte mycket farligt".

Rögle 0 - 3 Timrå

(0—1, 0—0, 0—2)

Första perioden: 0—1 (11.41) Damien Fleury (Matt Murley).

Tredje perioden: 0—2 (16.40) Robin Lindqvist (Fredrik Bremberg, Jonathan Hedström) spel fem mot fyra, 0—3 (18.58) Simon Önerud (Jonathan Hedström, Yared Hagos) mål i tom kasse.

Skott: 34—34 (7—12, 11—12, 16—10).

Utv, Rögle: 3x2. Timrå: 4x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 4 222.

TIMRÅ. Elitserieklubben har fått en kanonstart på kvalserien.
Mot Rögle på torsdagskvällen blev det tre nya säkra poäng.
Hemmalaget sköt 34 skott i jakten på mål, men ingen puck slank in bakom målvakten Joakim Lundström som imponerade i bortakassen.

–  Jag tyckte det var en kontrollerande match från vår sida, de skapade inte mycket farligt, säger Lundström till TV10.

Timråbacken Johan Motin försatte dock sitt lag i en tung sits i matchinledningen. Innan klockan stod på 7.22 hade han hunnit dra på sig två raka utvisningar, men Rögle lyckades inte utnyttja chanserna.
I stället kunde Damien Fleury ge Timrå ledningen efter 11.41.

Fransmannen fick pucken på högerkanten, gled några meter in i zonen och avslutade med ett slagskott.

Robin Lindqvist ökade på till 2-0 i powerplay i slutet av tredje perioden. Och med endast minuten kvar satte Simon Önerud trean i tom kasse.

– Jäkla grishockey, men vi vinner och det är det som räknas i kvalserien, säger Joakim Lundström.

/
/
/
/

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.