Conny Strömbergs Örebro plockade hem sina första kvalseriepoäng.
Conny Strömbergs Örebro plockade hem sina första kvalseriepoäng. - Foto: Bildbyrån
Challe Berglunds Djurgården förlorade borta mot jumbon Örebro och tappade viktiga poäng i kvalserien. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX

Challes kris - Djurgården torskade mot jumbon

Örebro raderade nollan i kvalserietabellen.Närkingarna redde ut stormen mot Djurgården – och avgjorde på straffar. Wiklander: "Skönt att vi är med nu."

Örebro 3 - 2 Djurgården

Efter straff (1—0, 0—0, 1—2, 0—0, 1—0)

Första perioden: 1—0 (12.03) Johan Wiklander.

Tredje perioden: 1—1 (4.35) Mario Kempe (Kyle Klubertanz, Christian Eklund), 2—1 (7.08) Matt Keith (Jared Aulin), 2—2 (14.19) Andreas Holmqvist (John Norman).

Avgörande str: Johan Wiklander.

Skott: 21—44 (6—13, 7—13, 4—13, 3—5, 1—0).

Utv, Örebro: 6x2. Djurgården: 5x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Shane Warschaw, Gävle.

Publik: 4 553.

ÖREBRO. Ett missat friläge för John Norman, två ramträffar för Daniel Tjärnqvist och Kristofer Ottosson missade öppet mål.

Pucken ville bara inte in för Djurgården.

Örebromålvakten Nicklas Dahlberg storspelade och tog matchen till straffar där Johan Wiklander lyckades avgöra.

– Vi börjar lite trevande, men sen tar vi över matchen. Det är bara att titta på skottstatistiken. Deras målvakt har en bra dag och vi får inte in pucken, säger Djurgårdens Marcus Nilson till Viasat Hockey.

– Spelar man så här måste det lossna till slut, fortsatte han.

Första målet kom efter ett misstag av David Printz. Dif-backen tappade pucken i mittzon och Johan Wiklander kunde helt ensam med målvakten sätta ettan mellan benen på Gustaf Wesslau i bortakassen.

Efter det startade Djurgårdens jakt på kvittering.
Och till slut kom den. Mario Kempe höll sig framme på en retur 4.35 in i tredje perioden.
Matt Keith gav Örebro ledningen på nytt några minuter senare, innan Andreas Holmqvist med sex minuter kvar åter hade utjämnat.

Djurgården var riktigt nära att avgöra i slutsekunderna, men Örebro lyckades alltså hålla undan.

– Det såg illa ut ett tag på slutet, men vi lyckades ta det till ett straffar och vinna där, säger Örebros Johan Wiklander.

– Vi ska bara vinna den här matchen. Självklart hade vi velat ha tre poäng, men två är bättre än inget. Skönt att vi är med igen nu, avslutade han.

Djurgården innehar nu andraplatsen på grund av bäst målskillnad.

Det är mycket jämnt i kvalserien.
Fyra lag ligger samtliga på sex poäng när fyra omgångar har spelats, efter att Leksand vunnit med 1-0 mot Karlskoga.

/
/
/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.