Han älskar även att spela datorspel när han inte spelar hockey. Det är främst Counter Strike och Dota som gäller för honom.
1 av 11
Han älskar även att spela datorspel när han inte spelar hockey. Det är främst Counter Strike och Dota som gäller för honom. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Barndomsvännen beskriver "Jacke" som en relativt lugn person så länge det inte ska tävlas. Då taggar han till och han retas gärna om han vinner.
2 av 11
Barndomsvännen beskriver "Jacke" som en relativt lugn person så länge det inte ska tävlas. Då taggar han till och han retas gärna om han vinner. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
I kväll möts Färjestad och Brynäs i Karlstad. I måndags vann värmlänningarna med 3–2 i den andra förlängningsperioden.
3 av 11
I kväll möts Färjestad och Brynäs i Karlstad. I måndags vann värmlänningarna med 3–2 i den andra förlängningsperioden. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Med 54 poäng på 49 matcher i grundserien blev Jakob Silfverberg vald till Elitseriens bästa spelare av de andra spelarna i serien.
4 av 11
Med 54 poäng på 49 matcher i grundserien blev Jakob Silfverberg vald till Elitseriens bästa spelare av de andra spelarna i serien. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
"Jacke" var livrädd för att vara med på bild när han var liten.
5 av 11
"Jacke" var livrädd för att vara med på bild när han var liten.
Barndomsvännen berättar att han gillar att sova: "Varje gång man kollar på film med honom somnar han."
6 av 11
Barndomsvännen berättar att han gillar att sova: "Varje gång man kollar på film med honom somnar han." - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
Cristopher Nihlstorp fick ett skrapsår på hornhinnan av Sebastian Wännström i förra matchen. Det är fortfarande osäkert om han kan spela i kväll.
7 av 11
Cristopher Nihlstorp fick ett skrapsår på hornhinnan av Sebastian Wännström i förra matchen. Det är fortfarande osäkert om han kan spela i kväll. - Foto: Jens L´Estrade/SCANPIX
Fredrik Petersson Wentzel fick hoppa in när Nihlstorp skadade sig i förra matchen och stod för några fantastiska räddningar. Återstår att se om det är han som får vakta Färjestads mål i kväll.
8 av 11
Fredrik Petersson Wentzel fick hoppa in när Nihlstorp skadade sig i förra matchen och stod för några fantastiska räddningar. Återstår att se om det är han som får vakta Färjestads mål i kväll. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
AIK:s Viktor Fasth anses av många vara Elitseriens bästa målvakt men...
9 av 11
AIK:s Viktor Fasth anses av många vara Elitseriens bästa målvakt men... - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
...Skellefteås Bud Holloway har nätat fem gånger på sex matcher mot AIK. Han vet hur Fasth ska överlistas.
10 av 11
...Skellefteås Bud Holloway har nätat fem gånger på sex matcher mot AIK. Han vet hur Fasth ska överlistas. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
AIK:s JVM-back Patrik Nemeth spelar inte matchen i kväll på grund av fotskada.
11 av 11
AIK:s JVM-back Patrik Nemeth spelar inte matchen i kväll på grund av fotskada. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Fyra saker du inte visste om vår nästa NHL-stjärna

Silfverbergs barndomsvän berättar om hans kameraskräck när han var liten, att han älskar att sova och att han retas när han vinner.


Att tänka på i kväll:

Färjestad–Brynäs:

- Cristopher Nihlstorp fick ett skrapsår på hornhinnan av Sebastian Wännström klubba i måndags. Fortfarande osäkert om han kan spela i kväll. Kommer Fredrik Petersson Wentzel, som gjorde några fantastiska räddningar sist, få vakta målet?

– Brynäskapten Andreas Dackell kommer inte till spel på grund av en "lower body"-skada. Per Åslund i Färjestad är sedan tidigare även han skadad.

- Varken Jakob Silfverberg eller Calle Järnkrok stod för någon poäng i första mötet. Kommer Färjestad lyckas att hålla dem borta från poängprotokollet i kväll igen?

 

AIK–Skellefteå AIK:

- Skellefteå vann fyra av fem möten i grundserien mot AIK.

- Bud Holloway gillar att göra mål mot AIK. Fem mål på sex matcher och efter förlusten senaste i Skellefteå lär han vara sugen på att sprätta upp någon puck i nättaket bakom landslagsmålvakten Viktor Fasth.

- AIK:s Daniel Rudslätt är tillbaka från skada och går troligen in i kedjan bredvid bröderna Ahlström.

- Efter en smäll på foten kommer inte Patrik Nemeth i AIK spela i kväll.

GÄVLE. Guldhjälmenvinnaren Jakob Silfverberg har gjort succé den här säsongen i elitserien. 54 poäng på 49 matcher i grundserien och nu nio poäng på sju matcher i slutspelet.

Han är het vår nästa NHL-stjärna. Men vad vet vi egentligen om honom?

Nyheter24 har pratat med en gammal barndomsvän till "Jacke", som han kallas.

Vännen, som vill vara anonym, berättar fyra saker vi inte visste om Brynäs mest lysande stjärna.

Han är livrädd för kameran

– Mitt första minne av honom är nog på en dagisavslutning. Jag och en kompis jagade honom med en kamera. Den ena höll fast honom och den andra knäppte kort på honom. Han var livrädd för kameran.

Sover mycket - lider av narkolepsi?

– "Jacke" sover mycket. Fram till förra sommaren spelade vi mycket fotboll på min baksida men vi hoppade även studsmatta. Den använde han dock mest till att sova på. Varje gång man kollar på film med honom somnar han.

Silfverberg - en dålig vinnare

– Han är en relativt lugn person så länge det inte handlar om tävling. Då vill han vinna och vinner han så är han inte sen att påpeka det. "Jacke" gillar att retas.

Spenderar fritiden - tillsammans med datorn

– Han är riktig datanörd. Han spelade i alla fall en jäkla massa CS (Counter Strike) och även Dota tror jag. Jag tror att han spelar mycket fortfarande. Man har ju ganska mycket fritid som hockeyspelare.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.