Förra mötet mellan lagen resulterade i den tredje längsta matchen i elitseriens historia.
1 av 5
Förra mötet mellan lagen resulterade i den tredje längsta matchen i elitseriens historia.
Skellefteås materialare Mikael Lundström sköter utrustningen och ser till att det finns tillräckligt med vatten, sportdryck och frukter.
2 av 5
Skellefteås materialare Mikael Lundström sköter utrustningen och ser till att det finns tillräckligt med vatten, sportdryck och frukter.
Jimmie Ericsson avgjorde monstermatchen efter nästan 111 minuter.
3 av 5
Jimmie Ericsson avgjorde monstermatchen efter nästan 111 minuter.
I senaste semifinalen krävdes det sex perioder innan Jimmie Ericsson kunde avgöra - nu laddar Skellefteå för en ny monstermatch.
4 av 5
I senaste semifinalen krävdes det sex perioder innan Jimmie Ericsson kunde avgöra - nu laddar Skellefteå för en ny monstermatch. - Foto: Scanpix/montage
I kvällens andra semifinal tar Jacob Silfverbergs Brynäs emot Färjestad.
5 av 5
I kvällens andra semifinal tar Jacob Silfverbergs Brynäs emot Färjestad. - Foto: Scanpix

Skellefteå goes bananas: "Funkar inte med lasagne"

En bananlåda, 60 liter vatten och 10 liter sportdryck. Och mackor på det. Så förbereder sig Skellefteå om det skulle bli en ny monstermatch: "Det är som att spela två matcher"


Så mycket går åt för ett lag

– 65 liter vatten per match

– 10 liter sportdryck per match

- 18 kilo bananer

Övrigt: Äpplen, apelsiner, mackor och mindre mellanmål.

Kvällens matcher

19.00: Brynäs - Färjestad.

19.10: Skellefteå AIK - AIK.

SKELLEFTEÅ. Onsdagens semifinal, där Skellefteå vann med 5-4 och kvitterade till 1-1 i matchserien mot AIK, blev den tredje längsta matchen i Elitseriens historia.

Men båda lagen var förberedda på de 110 minuterna och 49 sekunderna som krävdes innan avgörandet kom.

– I ett slutspel måste man vara förberedd. Man måste ta med extra av allt, så man inte bara står där och spelarna tappar allt, säger Skellefteås materialare Mikael Lundström till Nyheter24.

Och det är en hel del som går åt. Sportdryck, recoverydrycker, frukt, mackor och små mellanmål.
– Hemmalagen står för tejp, visirspray, tuggumi, dextrosterol, så att man slipper släpa på allt sånt. Sågar och andra verktyg finns också redan på plats, säger Lundström.

Något mer matigt än så förekommer inte under match.

– Det skulle nog inte vara så kul att åka ut på isen direkt efter att man ätit en lasagne. Efter sju, åtta perioder skulle det kanske kunna bli något mer matigt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.