Ekholm tonar dock ned "sista chansen"-snacket om menar att backen Jörgen Sundqvist (bilden) vill vinna minst lika mycket som de som blir proffs nästa år.
1 av 4
Ekholm tonar dock ned "sista chansen"-snacket om menar att backen Jörgen Sundqvist (bilden) vill vinna minst lika mycket som de som blir proffs nästa år. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Johan Larsson har även han bestämt sig - det blir spel i NHL och Minnesota i höst.
2 av 4
Johan Larsson har även han bestämt sig - det blir spel i NHL och Minnesota i höst. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Brynäs poängkung i slutspelet, Jakob Silfverberg,  kommer att söka lyckan i Ottawa.
3 av 4
Brynäs poängkung i slutspelet, Jakob Silfverberg, kommer att söka lyckan i Ottawa. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX /
Mattias Ekholm och Calle Järnkrok är två spelare som antagligen inte representerar Brynäs nästa säsong. Nu är det deras första och sista chans att vinna SM-guld tillsammans.
4 av 4
Mattias Ekholm och Calle Järnkrok är två spelare som antagligen inte representerar Brynäs nästa säsong. Nu är det deras första och sista chans att vinna SM-guld tillsammans. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Brynässtjärnan: "Sundqvist vill vinna lika mycket som vi som sticker"

Brynäs tappar flera stjärnor inför nästa säsong  – och nu blir det sista chansen för spelarna att vinna SM-guld tillsammans.


Så spelas SM-finalen

10/4 Skellefteå - Brynäs

12/4 Brynäs - Skellefteå

14/4 Skellefteå - Brynäs

15/4 Brynäs - Skellefteå

17/4 Skellefteå - Brynäs (ev.)

19/4 Brynäs - Skellefteå (ev.)

21/4 Skellefteå - Brynäs (ev.)

GÄVLE. Det är redan klart att trion Jakob Silfverberg, Johan Larsson och Mattias Ekholm försvinner till Nordamerika nästa säsong. Även Calle Järnkrok, Sebastian Wännström och Joachim Rhodin kan vara på väg bort.

Förmodligen är det sista gången på länge som allihop spelar tillsammans i Brynäs. Men att det skulle ge laget en fördel i SM-finalen mot Skellefteå är dock inget som backen Ekholm håller med om.

– Det är ju så, men det här med att det skulle vara sista chansen är inget man tänker på. Man är alltid i finalen för att vinna. Jag tror nog att Jörgen Sundqvist som har två år kvar på kontraktet vill vinna lika mycket som vi som sticker, säger han till Nyheter24.

Beredd att kämpa i AHL

För Mattias Ekholm bär det av till Nashville Predators. 21-åringen försökte ta plats i NHL-laget i höstas, men blev nedskickad till farmarlaget och valde då att bli utlånad till Brynäs.

Nästa säsong är han dock beredd att harva i AHL om det krävs.

– Ja, det lär man ju göra. Jag är inställd på att stanna där i höst. Det är bara att ge gärnet och se hur långt det räcker.

"Få förunnat att uppleva en final"

Brynäs har haft några dagars ledighet medan Skellefteå spelade klart semifinalsserien mot AIK.

– För vissa är det kanske bättre att vara igång hela tiden, men jag kan bara prata för mig själv och det har varit grymt skönt att få vila lite, säger Mattias Ekholm och fortsätter:

– Det ska bli grymt med final. Det är få förunnat att få uppleva det, så det blir full fart och bara ut och köra.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.