Här firar Widing sitt drömmål i den andra SM-finalen.
1 av 3
Här firar Widing sitt drömmål i den andra SM-finalen. - Foto: Bildbyrån
Widing misslyckades i Djurgården - men spelar SM-final med Brynäs.
2 av 3
Widing misslyckades i Djurgården - men spelar SM-final med Brynäs. - Foto: Bildbyrån
Widing trivs i Brynäs.
3 av 3
Widing trivs i Brynäs.

Guldbytet: Gick från degradering till SM-final

Daniel Widing bytte Djurgården mot Brynäs inför säsongen. Ett byte som kan vara guldvärt.


STOCKHOLM Efter en misslyckad säsong i Djurgården återvände Daniel Widing till Brynäs. Redan då såg han guldet skimmra i fjärran.

- Förhoppningarna fanns. Jag såg redan tidigt att det var ett lag som kunde ta SM-guld, säger Widing till Nyheter24.

Widing spelar nu sin första finalserie i elitserien någonsin.

- Det känns riktigt härligt. Jag har krigat i de nedre regionerna väldigt länge, det är dags att vinna nu. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var jättesugen på det här. Det är därför jag spelar, för att vinna guld, säger Widing.

Hittills har Widing producerat tre mål och två assist i slutspelet. I den andra finalmatchen mot Skellefteå AIK stod han för ett riktigt drömmål.

- Det var ett bra passningspel av Granström till Nordquist som sen bara släppte pucken till mig. Det var tidigt i perioden så isen var fortfarande hal. Senare i matchen hade nog inte pucken glidit lika fint till mig som den nu gjorde. Det var bara för mig att stänka in den.

"Lider med Djurgården"

För hans gamla lag Djurgården är det dock skilda världar. Laget åkte ur elitserien - något som inte lämnat SM-finalspelaren Widing oberörd.

– Det är en proffsig klubb med bra organisation. Och jag känner grabbarna i laget, så jag lider verkligen med dem, säger han.

För Brynäs är det guldjakt som gäller - på lördagen kan laget koppla ett stenhårt grepp om bucklan.

Har ni guldvittring?

- Abslut har vi det! Vi är kapabla till att vinna. Men förra året så vände vi (i Djurgården) ett 3-0-underläge i matcher till 3-3 i. Så allt är möjligt. Det gäller att inte bli för bekväm och slappna av.

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.