HV71 måste hålla sig på isen

Johan Davidsson missar med stor sannolikhet även i den tredje semifinalen.


När Frölunda kvitterade till 1-1 i matcher i semifinalserien mot HV71 i lördags gjorde göteborgarna båda sina mål i power play. Därför ser HV:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh det som extra viktigt att hans spelare håller sig borta från botbänken när matchserien återvänder till Jönköping i kväll.

– Vi måste upp ett snäpp och vara lite hetare att trycka dit puckarna när vi får chansen. Vi ska visa att det är vår hemmaplan, spela rejälare och fortsätta spela ett bra försvarsspel och hjälpa Stefan (Liv) att hålla rent framför kassen. Dessutom måste vi hålla oss på banan så att vi inte ger dem några övertag och ger oss själva chansen att vinna matchen, säger Ljungbergh till HV71:s hemsida.

Lagkaptenen Johan Davidsson har missat de två första semifinalerna och ser ut att stå över även i kväll. Dock lär han sin vana trogen befinna sig nära sina lagkamrater under matchen.

– Johan är en viktig länk i laget och har mycket att bidra med. Han pratar med killarna i båset, är en pådrivare och sprider mycket positiv energi, säger Ljungbergh.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.