Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Guldvarning på Färjestad"

- 13/09/2012, 18:42
Nyheter24 tror på Färjestad i årets elitserie.
1 av 4

Nyheter24 tror på Färjestad i årets elitserie.

Jonas Ekströmer / SCANPIX

Lagkaptenen Rickard Wallin blir en nyckelfigur.
2 av 4

Lagkaptenen Rickard Wallin blir en nyckelfigur.

Stig Kenne / SCANPIX

Unge Max Görtz ska man hålla ögonen på. Han kan få sitt ordentliga genombrott, spår Nyheter24.
3 av 4

Unge Max Görtz ska man hålla ögonen på. Han kan få sitt ordentliga genombrott, spår Nyheter24.

Erik Mårtensson / SCANPIX

undefined
4 av 4

undefined

Jens L´Estrade / SCANPIX

Nyheter24 synar lagen och tippar elitserien. Ett förbättrat Färjestad tror vi kniper förstaplatsen.

TIPS: 1

IN: Jack Connolly, f , (Univ. of Minnesota-Duluth), Martin Röymark, f (Timrå), Ole-Kristian Tollefsen, b (Modo), Chris Lee, b (Adler Mannheim), Ville Lajunen, b (Metallurg Magnitogorsk), Alexander Salak, m (Rockford Icehogs). 
UT: Hannes Hyvönen, f (oklart), Stefan Meyer, f (oklart), Robin Sterner, f (Timrå), Peter Wennerström, f (Asplöven), Kristofer Berglund, b (Växjö), Martin Sevc, b (oklart), Jonas Frögren, b (Dinamo Minsk), Cristopher Nihlstorp, m (Dallas Stars).

MÅLVAKTER
Alexander Salak var riktigt bra i Färjestad för två år sedan. 25-åringen har genomgående bra statistik genom hela karriären och har aldrig legat under 90 i räddningsprocent. Det tyder på en jämnhet. Fredrik Pettersson-Wentzel lär få vara backup ytterligare en säsong. "PW" är en mycket bra reserv. Färjestads målvsktsbesättning håller toppklass och det skadar ju inte att man har en viss Erik Granqvist som målvaktstränare...

BACKAR
Här har Färjestad det gott ställt. Chris Lee och Magnus Nygren lagets offensiva spetsar. Två riktigt bra powerplay-backar. Mer åt det defensiva hållet finns framför allt den tunga trion Ole-Kristian Tollefsen, Sanny Lindström och Oscar Klefbom. Framför allt tror jag att Tollefsen kommer bli en nyckelspelare för Färjestad.

FORWARDS
Har behållit kärnan bland forwards och kryddat med ett mycket intressant namn. Jack Connolly har redan visat på försäsongen vilken klasspelare han är. Räkna med honom i toppen av poängligan den här säsongen. Patrik Lundh är en annan spelare som jag tror skarpt på i år. Den nyligen utsedde assisterande kaptenen har gjort 26 och 24 poäng under sina två år i Färjestad – men nu tror jag att 24-åringen blommar ut på allvar. I övrigt har man det gamla och stabila gardet att luta sig mot. Rickard Wallin, Anders Bastiansen, Christian Berglund, Mikael Johansson och Per Åslund. Färjestad har en grymt bra grund.

Nyckelspelaren: Rickard Wallin – lagkaptenen har en enorm vinnarskalle. Jobbar alltid hårdast och leder laget såväl på som utanför isen.

Genombrottet: Max Görtz – den unge talangen har alla förutsättningar för att slå igenom på allvar i det här guldkantade laget. I rätt omgivning kan det bli många poäng från hans klubba.

Floppvarningen: Joakim Hillding – hade en ganska misslyckad första säsong i Värmland. Tyvärr talar inte särskilt mycket för att det blir bättre i år. Riskerar att tappa en ordinarie plats.

SAMMANFATTNING
Färjestad har ett mycket starkt lag på papperet. Med det här spelarmaterialet tror jag det ska mycket till för att upprepa fjolårets – med Färjestadsmått mätt – stora fiasko. Förutom att man har flera riktigt vassa spelare, så tror jag att Färjestads främsta vapen kommer bli lagmoralen. Det finns otroligt många ledare i det här laget. Man har en drös kaptensämnen i Sanny Lindström, Ole-Kristian Tollefsen, Rickard Wallin, Anders Bastiansen, Chris Lee, Christian Berglund och Patrik Lundh. Guldvarning på Färjestad säger vi på Nyheter24.