Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Papperstrul stoppade nyförvärv från spel

- 13/09/2012, 20:31 -
Fabian Brunnström.
1 av 2

Fabian Brunnström.

Stig Kenne / Scanpix

Ville Lajunen.
2 av 2

Ville Lajunen.

Stig Kenne / Scanpix

Fabian Brunnström och Ville Lajunen är inte klara för sina respektive klubbar. Pappersstrul tvingade båda spelarna att stå över premiären.

Ville Lajunen i Färjestad och Fabian Brunnström i Frölunda – två nyförvärv som inte fick debutera i sina nya klubbar när elitserien drog igång på torsdagskvällen. Båda tvingades se sina respektive lag från läktaren. Det beror på slarv med pappersarbete från respektive klubbs ledning.

– Det är ett fiasko, säger Petter Rönnqvist, C Mores hockeyexpert om det inträffade.

Lajunen, som är ny från KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk, hade inte fått sitt transferkort fixat – något som Färjestads sportchef Thomas Rundqvist tar på sig.

– Det är givetvis pinsamt. Jag är ytterst ansvarig, jag borde ha skött det här på ett bättre sätt, säger han till HockeyExpressen.se.

Även Frölunda hade missat att anmäla sitt nyförvärv Fabian Brunnström. Enligt HockeyExpressen upptäcktes missen först precis innan göteborgarnas match mot Linköping skulle till att starta.