Linus Klasen utgick skadad när hans Luleå vände och vann mot Skellefteå. Bilden från premiärmatchen mot Rögle. - Foto: Andreas Hillergren / Scanpix
Det var riktigt hett och tätt i årets första Norrlandsderby mellan Luleå och Skellefteå. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Erik Forssell öppnade målskyttet i matchen – men fick se Luleå vända och vinna med 3-2 till slut. - Foto: Bror Persson / SCANPIX

Klasen skadad när Luleå vände och vann

Luleå vände 1-2-underläge till 3-2-seger. Men storstjärnan Linus Klasen tvingades utgå skadad.

Luleå – Skellefteå 3-2

(0-1, 1-1, 2-0)

0-1 Erik Forssell, 1-1 Anton Hedman, 1-2 Johan Forsberg, 2-2 Chris Abbott, 3-2 Jens Jakobs.

Skott: 22-17

Utv.min: 12-8

Domare: Christer Lärking, Patrik Sjöberg.

Publik: 6 300.

LULEÅ. Luleå lyckades vända och vinna hemma mot Skellefteå. Men det var utan sin stjärna Linus Klasen – som fick utgå skadad redan i första perioden efter att ha fått ett nacksving av Skellefteås Johan Lindström.

– Han är ju inte alls beredd på det nacksvinget. Det är onödigt. Luleå säger ingenting men skadan är allvarlig, säger hockeyexperten Petter Rönnqvist i C More-sändningen.

Erik Forsell öppnade målskyttet för gästande Skellefteå i första. Anton Hedman kvitterade – men Johan Forsberg replikerade omgående. Inför sista perioden var det fördel Skellefteå.

Då klev Chris Abbott fram och kvitterade – med en stor nypa tur efter studsar på både handske och målvakten Joacim Erikssons skydd. Matchhjälte blev Jens Jakobs, nyförvärvet från Mora. Segern innebär att Luleå går upp i serieledning med sex av sex  möjliga poäng.

Skellefteås tränare var trots tappet i tredje perioden inte särskilt missnöjd med sitt lags insats.

– Det är alltid tråkigt att förlora, men det var en bra hockeymatch. Det är ändå godkänt, men vi ska vara bättre än såhär i framtiden, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg till C More.