Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Steen ska träna med Modo

- 17/09/2012, 09:07
Alexander Steen ska träna med Modo, det bekräftar hans agent.
1 av 2

Alexander Steen ska träna med Modo, det bekräftar hans agent.

Jeff Roberson/Scanpix

Enligt agenten är Steen redan på väg till Sverige.
2 av 2

Enligt agenten är Steen redan på väg till Sverige.

Chris Lee/Scanpix

Alexander Steen kommer att börja träna med Modo. Hans agent bekräftar att stjärnan är på väg hem till Sverige.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo har haft en tung inledning på årets elitserie. Två förluster av två möjliga och långtidsskador på nyckelspelarna Samuel Påhlsson och Mattias Ritola sätter Modo i en ganska jobbig sits.

Men nu kan de få hjälp av Alexander Steen, som enligt hans agent Kalle Bodén är på väg hem till Sverige för att träna med Modo.

– Vi räknar med att Hockeyligan inser att de har fel och att Konkurrensverket kommer att fälla dem. Jag skulle bli förvånad om vi inte får se NHL-spelare i Elitserien. Och att det då blir grönt för Alexander att spela inom kort, säger Bodén till Aftonbladet.

Att låta Steen spela matcher vore att bryta mot överenskommelsen om att inte tillåta NHL-spelare, men det är inget som Modo har planer på.

–  Vi har tagit beslut att inte tillåta korttidskontrakt och det är det som gäller tills vidare. Nu vet vi att det blir lockout men det ändrar ingenting, vi står bakom beslutet, säger Anders Trollsås, verkställande direktör i Modo.