Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ytterligare en förlust för nykomlingen

Linköpings Eric Himelfarb var på spelhumör mot Rögle där han gjorde en strålande första period.
1 av 2

Linköpings Eric Himelfarb var på spelhumör mot Rögle där han gjorde en strålande första period.

Janerik Henriksson

LHC:s Carl Söderberg på knä mellan Rögles målvakt Martin Gerber och Dennis Everberg i måndagens elitseriematch mellan Linköpings HC och Rögle BK.
2 av 2

LHC:s Carl Söderberg på knä mellan Rögles målvakt Martin Gerber och Dennis Everberg i måndagens elitseriematch mellan Linköpings HC och Rögle BK.

Janerik Henriksson

Sport | 17/09/2012 21:34

Det blev ännu en målsnål match i Elitserien när Linköping och Rögle möttes på måndagen. Avgörandet kom i tredje perioden när Robin Figren tryckte in 2-1 målet bakom Martin Gerberg.

LINKÖPING. Linköping dominerade första perioden i hemmapremiären mot Rögle. Skotten efter en spelad period blev 19-7 till hemmalaget. Lagets nyförvärv Eric Himelfarb, tidigare i just Rögle, inledde mycket starkt. Efter att ha missat ett farligt läge i åttonde minuten presenterade sig den 29-årige kanadensaren på riktigt för sitt nya hemmalag. Himelfarb stod på helt rätt ställe när Pär Arlbrandt lossade skott, ett skott som Himelfarb styrde in bakom en chanslös Martin Gerber i Röglemålet.

Hemmalaget gjorde det mesta rätt i den första perioden och det var upplagt för målforsering för hemmalaget i andra perioden. Där vände det dock tvärt. Rögle kom ut som ett helt nytt lag efter pausvilan och Linköping gavs inga möjligheter att utöka sin ledning. Istället blev det en kvittering för Rögle när Fredrik Varg var framme och styrde in Jacob Johanssons skott.

– Första perioden hade vi kontroll, men i andra är spelet mer öppet, säger Linköpings tränare Roger Melin till Cmore.

Storspel av Engstrand

Tredje perioden blev tight med få avblåsningar, men 7 minuter och 33 sekunder in i perioden kom till slut avgörandet när Robin Figren fick en fin pass av Johannes Salomonsson som han enkelt kan peta in pucken i öppet mål. Rögle pressade på bra men kom aldrig närmre än ett läge då Nils Bergström är nära att kvittera, men Christian Engstrand är snabb i sidled och klarar av att få ut benskyddet.

Engstrand för en jättematch, han har varit fantastisk de två första matcherna och är värd all beröm, säger Roger Melin.

I övrigt var Linköpings tränare inte jättenöjd med lagets insats, främst var det LHC:s oförmåga att ta sig in på mål som frustrerade. 

– Killarna vill mycket men det är mycket nerver när det är hemmapremiär.

Han gladdes dock åt att nyförvärvet från Rögle, Eric Himelfarb, fick glänsa i debutmatchen för hemmapubliken.

– Han var jättebra, han fick lite mer istid på grund av att han spelade så bra.