Ottawas Erik Karlsson och Daniel Alfredsson går sysslolösa just nu.
1 av 3
Ottawas Erik Karlsson och Daniel Alfredsson går sysslolösa just nu. - Foto: Scanpix
Får Nicklas Bäckström komma hem till Brynäs?
2 av 3
Får Nicklas Bäckström komma hem till Brynäs? - Foto: Scanpix
Henrik Zetterberg har tidigare sagt att han åker till Sverige senast efter jul.
3 av 3
Henrik Zetterberg har tidigare sagt att han åker till Sverige senast efter jul. - Foto: © Bildbyrån

Agenterna hotar Hockeyligan

Nio spelaragenter hotar Hockeyligan med vite och skadestånd om NHL-spelarna inte släpps in på korttidskontrakt. Kalle Bodén: "Det är en grundläggande rättighet för alla i Europa att ha tillgång till en fri arbetsmarknad"


STOCKHOLM. I augusti bestämde Hockeyligan att inte tillåta korttidskontrakt för lockoutade NHL-spelare. Kritiska röster höjdes direkt från flera spelaragenter och klubbar. Och när nu lockouten blev verklighet i söndags satte man in en hårdare offensiv. Konkurrensverket granskar redan om Hockeyligan har rätt att stänga ute spelarna – och nu hotar nio agenter med vite och skadestånd.

– Det är en grundläggande rättighet för alla i Europa att ha tillgång till en fri arbetsmarknad och en sådan marknad kan man inte begränsa med en kartell som hockeyligan gjort, säger agenten Kalle Bodén till TV4Sport.

Beslutet om att stoppa stjärnorna har uppgetts vara ett gemensamt beslut. Men det slår dock Bodén hål på.

– Det var inte gemensamt. Det var en majoritetsomröstning, där de lagen som ville ta in spelare förlorade med 8-4. Man skrev i protokollet i slutändan att det var ett gemensamt beslut, men det var det inte, säger Bodén.

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!