Tomi Kallio avgjorde mot sitt gamla lag i Scandinavium.
1 av 3
Tomi Kallio avgjorde mot sitt gamla lag i Scandinavium. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Men den stora matchhjälten var nog Fredrik Norrena i Växjö med en räddningsprocent på 95.83.
2 av 3
Men den stora matchhjälten var nog Fredrik Norrena i Växjö med en räddningsprocent på 95.83. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Även kollegan Julius Hudacek i Frölunda stod för flera vackra räddningar och höll ner siffrorna till 1–1 fram till straffläggningen.
3 av 3
Även kollegan Julius Hudacek i Frölunda stod för flera vackra räddningar och höll ner siffrorna till 1–1 fram till straffläggningen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Kallio avgjorde mot "sitt" Frölunda

6499. Mer än 3500 personer under Frölundas budgeterade publiksnitt. Så få såg göteborgarna straffas av sin forna publikfavorit Tomi Kallio.


Frölunda–Växjö 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Målen: Första perioden: 1–0 i PP (4.22) Mats Rosseli Olsen (Christian Bäckman, Per-Johan Axelsson).

Tredje perioden: 1–1 (7.33) Robert Rosén (Tomi Kallio, Niclas Lundgren).

Skott: 24–23 (7–9, 9–4, 6–8, 2–2)

Utvisningar: 2x2 min – 3x2 min.

GÖTEBORG. Innan säsongen hade Frölundas ledning räknat med ett publiksnitt på 10000 personer hemma i Scandinavium. De två första matcherna i hemmaborgen har de inte varit i närheten av den siffran. I kvällens match mot Växjö tog sig bara 6499 ynka personer för att se sitt lag. Inte nog med det. 

De fick dessutom se sin forna favorit Tomi Kallio avgöra matchen på straffar. Kallio som spelade åtta säsonger i Frölunda var den enda med skarpt sikte i straffläggningen och säkrade extrapoängen i den nionde straffomgången. Med tanke på sin historia i klubben valde finnen att inte fira sitt straffmål.

– På något vis är det en dröm också, att få avgöra i Scandinavium. Samtidigt behöver man inte fira det alltför mycket. Jag har haft ett helt fantastiskt stöd här och ville visa respekt för fansen, säger 35-åringen till Cmore. 

Underhållningsmässigt var matchen ingen höjdare. Matchens största stjärnorna var målvakterna Fredrik Norrena och Julius Hudacek som radade upp fina räddningar. 

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tycker inte det stämmer riktigt och det är ingen bra hockeymatch, vi måste upp i nivå, säger Frölundas kapten Joel Lundqvist.

Frölundaikonen var inte alltför besviken över den veka publiksiffran.

– Det är lite tråkigt. Vi har varit bortskämda med vår publik de senaste åren. Men det gäller för oss att vi vinner och gör vårt jobb så kommer förhoppningsvis publiken också, säger han till Cmore. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.