Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dags att vakna Göteborg

- 19/09/2012, 14:01
Målet med en snittpubliksiffra på 10 000 personer känns just nu mest som en lyxkalkyl.
1 av 3

Målet med en snittpubliksiffra på 10 000 personer känns just nu mest som en lyxkalkyl.

Björn Larsson/Scanpix

Efter tisdagens förlust mot Växjö är det inte bara publiken i Göteborg som måste vakna.
2 av 3

Efter tisdagens förlust mot Växjö är det inte bara publiken i Göteborg som måste vakna.

Anders Deros/Bildbyrån

Anderz Larqvist, klubbdirektör i Frölunda, hoppas att hockeystaden Göteborg vaknar snart.
3 av 3

Anderz Larqvist, klubbdirektör i Frölunda, hoppas att hockeystaden Göteborg vaknar snart.

Stig Kenne/Scanpix

Frölunda har inlett Elitserien rekorduselt publikmässigt. Matchen mot Växjö sågs av 6499. Det är mer än 3500 personer under Frölundas budgeterade publiksnitt.

GÖTEBORG. Förra säsongen försvann Frölunda redan i kvartsfinalen efter att ha fått stryk av Brynäs med 4-2 i matcher. Publikmässigt gjorde dock göteborgarna bra i från sig och snittade 10 482 personer i publiken på hemmamatcherna, en ökning med lite drygt 1000 personer från året innan. Årets Elitserie har inletts betydligt trögare för Frölunda, i premiärmatchen mot Linköping satt 7927 personer i publiken. På tisdagen fortsatte publikfiaskot i Scandinavium när bara 6499 personer kom för att se Frölunda förlora mot Växjö.

– Vi pratar mycket om de låga publiksiffrorna just nu, det finns en uppfattning om att Göteborg inte har vaknat upp och insett att hockeysäsongen är i gång, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist till Nyheter24.

Stor konkurrens om publiken

Larqvist berättar att klubben jobbar på att hitta lösningar på varför publiken inte dyker upp till matcherna. Frölunda har innan säsongen budgeterat på 10 000 personer per match i Scandinavium, ett snitt som de i dagsläget inte ens är nära på att nå upp till.

– Vi tror att publiken kommer tillbaka och jobbar just nu med radio, tv och våra sponsorer för att få igång hemmapubliken, säger han.

Göteborgarna har ett gott utbud av idrottsföreningar som spelar i toppdivisioner, fotbolls-Allsvenskan med IFK Göteborg, GAIS och Häcken för att nämna några, och det kan vara anledningen till att publiken lyser med sin frånvaro tror Anderz Larqvist.

– Vi har dessutom ett tight spelschema på hemmaplan just nu.

Är det en nackdel?

– Hemmamatcher är just nu en nackdel, ja. Göteborgarna är inte hockeyvana än.

Det finns i dagsläget inga planer på att sänka biljettpriserna som i dagsläget kostar i snitt 170 kronor. Men Anderz Larqvist tror att publiken kommer att dyka upp snart och tids nog ska Frölunda kunna nå sitt mål på 10 000 i snittpublik.

– Visst finns det en koppling mellan det ekonomiska och det sportsliga, men vi känner just nu ingen oro. Presterar laget så kommer publiken att komma.