Målet med en snittpubliksiffra på 10 000 personer känns just nu mest som en lyxkalkyl.
1 av 3
Målet med en snittpubliksiffra på 10 000 personer känns just nu mest som en lyxkalkyl. - Foto: Björn Larsson/Scanpix
Efter tisdagens förlust mot Växjö är det inte bara publiken i Göteborg som måste vakna.
2 av 3
Efter tisdagens förlust mot Växjö är det inte bara publiken i Göteborg som måste vakna. - Foto: Anders Deros/Bildbyrån
Anderz Larqvist, klubbdirektör i Frölunda, hoppas att hockeystaden Göteborg vaknar snart.
3 av 3
Anderz Larqvist, klubbdirektör i Frölunda, hoppas att hockeystaden Göteborg vaknar snart. - Foto: Stig Kenne/Scanpix

Dags att vakna Göteborg

Frölunda har inlett Elitserien rekorduselt publikmässigt. Matchen mot Växjö sågs av 6499. Det är mer än 3500 personer under Frölundas budgeterade publiksnitt.


Frölundas publiksnitt i elitserien

2011/12: 10482

2010/11: 9378

2009/10: 11399

2008/09: 11234

2007/08: 11688

GÖTEBORG. Förra säsongen försvann Frölunda redan i kvartsfinalen efter att ha fått stryk av Brynäs med 4-2 i matcher. Publikmässigt gjorde dock göteborgarna bra i från sig och snittade 10 482 personer i publiken på hemmamatcherna, en ökning med lite drygt 1000 personer från året innan. Årets Elitserie har inletts betydligt trögare för Frölunda, i premiärmatchen mot Linköping satt 7927 personer i publiken. På tisdagen fortsatte publikfiaskot i Scandinavium när bara 6499 personer kom för att se Frölunda förlora mot Växjö.

– Vi pratar mycket om de låga publiksiffrorna just nu, det finns en uppfattning om att Göteborg inte har vaknat upp och insett att hockeysäsongen är i gång, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist till Nyheter24.

Stor konkurrens om publiken

Larqvist berättar att klubben jobbar på att hitta lösningar på varför publiken inte dyker upp till matcherna. Frölunda har innan säsongen budgeterat på 10 000 personer per match i Scandinavium, ett snitt som de i dagsläget inte ens är nära på att nå upp till.

– Vi tror att publiken kommer tillbaka och jobbar just nu med radio, tv och våra sponsorer för att få igång hemmapubliken, säger han.

Göteborgarna har ett gott utbud av idrottsföreningar som spelar i toppdivisioner, fotbolls-Allsvenskan med IFK Göteborg, GAIS och Häcken för att nämna några, och det kan vara anledningen till att publiken lyser med sin frånvaro tror Anderz Larqvist.

– Vi har dessutom ett tight spelschema på hemmaplan just nu.

Är det en nackdel?

– Hemmamatcher är just nu en nackdel, ja. Göteborgarna är inte hockeyvana än.

Det finns i dagsläget inga planer på att sänka biljettpriserna som i dagsläget kostar i snitt 170 kronor. Men Anderz Larqvist tror att publiken kommer att dyka upp snart och tids nog ska Frölunda kunna nå sitt mål på 10 000 i snittpublik.

– Visst finns det en koppling mellan det ekonomiska och det sportsliga, men vi känner just nu ingen oro. Presterar laget så kommer publiken att komma.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.