Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lösningen på publikkrisen – ge ut gratisbiljetter

- 20/09/2012, 15:24
Frölunda vill undvika publiktomma läktare – och delar därför ut 600 gratisbiljetter till ungdomslagen.
1 av 3

Frölunda vill undvika publiktomma läktare – och delar därför ut 600 gratisbiljetter till ungdomslagen.

Bildbyrån / Nils Jakobsson

Nu vill Frölunda-spelarna kunna jubla inför en storpublik igen.
2 av 3

Nu vill Frölunda-spelarna kunna jubla inför en storpublik igen.

SCANPIX

Dick Axelsson spelar i kväll sin första match mot sitt gamla lag Modo.
3 av 3

Dick Axelsson spelar i kväll sin första match mot sitt gamla lag Modo.

Bildbyrån / Carl Sandin / Bildbyrån

Publiken har svikit Frölunda under inledningen av Elitserien. Nu försöker klubben desperat nå ut till sina supportrar och delar ut 600 biljetter till ungdomslagen.

GÖTEBORG. Frölunda har haft rekorddåliga publiksiffror i sina två första hemmamatcher i Scandinavium. I premiärmatchen mot Linköping tog sig bara 7972 och i senaste hemmamatchen mot Växjö var publiksiffran än värre med ynka 6499 personer på hemmaläktarna. 

En stor missräkning med tanke på att Frölunda har budgeterat för 10000 i publiksnitt. När Nyheter24 pratade med Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist i går berättade han att klubben jobbade aktivt för att locka en större publik till hemmamatcherna.

– Vi pratar mycket om de låga publiksiffrorna just nu, det finns en uppfattning om att Göteborg inte har vaknat upp och insett att hockeysäsongen är i gång, sa han då.

"Vi kan inte rea ut biljetter hur som helst"

Klubbens kortsiktiga lösning på problemet? Att dela ut 600 gratisbiljetter till ungdomslagen i föreningen.

– Vi har satt igång ett program för att få tillbaka publiken. Nu gör vi detta till i dag så får vi se vad som händer framöver, säger Frölundas informationschef Peter Gyllander till Göteborgs Posten och fortsätter.

– Samtidigt kan vi inte rea ut biljetter hur som helst. Vi måste tänka på dom som redan har köpt. Och vi ska inte gripas av panik heller. Det har trots allt bara varit två matcher och det finns många olika förklaringar till publiksiffrorna, säger han.

Frölunda möter i kväll Modo hemma i Scandinavium. Det återstår att se hur stor publiksiffran blir i kväll.