Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vändningen – fritt fram för NHL-stjärnor

- 21/09/2012, 14:13 -
NHL-spelarna kan får nu spela i Elitserien

NHL-spelarna kan får nu spela i Elitserien

Ap/SCANPIX

Nu är det fritt fram för elitserieklubbarna att plocka in NHL-proffs. Konkurrensverket underkände på fredagen Hockeyligans beslut att inte tillåta lockoutstjärnor på korttidskontrakt.

STOCKHOLM. I slutet av augusti stoppade Hockeyligan elitserieklubbarna från signa NHL-spelare vid en eventuell lockout. Men nu river konkurrensverket Hockeyligans beslut. Det därmed fritt fram för klubbarna i Elitserien att signa NHL-stjärnor.

”Beslutet innebär att ishockeyklubbar som är anslutna till Svenska Hockeyligan AB (Elitserien) själva måste bestämma om de vill skriva kontrakt med lockoutade NHL-spelare eller inte. Det beslut som Hockeyligan tidigare fattat får inte tillämpas.", skriver konkurrensverket i ett pressmeddelande.

Konkurrensverket liknar klubbarna vid företag och samarbeten mellan företag som hämmar konkurrens inte är tillåtet. Därför kommer Hockeyligan få betala ett vite på 20 miljoner kronor om de inte följer konkurrensverkets beslut.

Texten uppdateras.