Mathis Olimb gjorde illa knät i matchen mot Skellefteå. Skadan är mildare än befarat.
1 av 3
Mathis Olimb gjorde illa knät i matchen mot Skellefteå. Skadan är mildare än befarat. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Magnus Kahnberg missar även han matchen mot Luleå.
2 av 3
Magnus Kahnberg missar även han matchen mot Luleå. - Foto: SCANPIX SWEDEN
För Kenta Johansson betyder de två skadorna problem för Frölunda.
3 av 3
För Kenta Johansson betyder de två skadorna problem för Frölunda. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Olimb skadad - borta åtta till sex veckor

Mathis Olimb skadade sig i matchen mot Skellefteå. Han avbröt matchen på grund av smärtorna, nu bekräftar Frölunda att skadan inte är så svår som man först trodde.


GÖTEBORG. Mathis Olimb har inlett säsongen för Frölunda på ett strålande vis, i de första fem matcherna har forwarden stått för tre mål och två assist och är således uppe på en delad andra plats i Frölundas interna poängliga. I matchen mot Skellefteå tog det dessvärre slut på tur för forwarden som åkte på en tackling bakifrån från Adam Pettersson. Olimb blev liggande och många befarade nog det värsta.

– Jag kände direkt att det inte var bra i knät. Det gjorde riktigt ont och gick förstås inte att fortsätta spela, säger Olimb, som fick bryta matchen redan efter fem minuter i första perioden.

Röntgades på onsdagen

På onsdagen har han röntgats och enligt rapporter till Frölunda är skadan lindrigare än väntat. Undersökningen visade på att korsbandet inte var av och istället för en längre tid som skadad räknar Frölunda med att Olimb blir borta i sex till åtta veckor. Skadan sitter på det inre ledbandet visar röntgenbilderna.

– Skönt att det inte var korsbandet, de här veckorna går ändå fort, säger Mathis till Frölundas hemsida.

Nu väntar några dagars vila för Olimb som kommer att inleda sin rehab-träning på måndag. Nyheten om att det inte var korsbandet som var av tas emot med lättnad av Frölundas tränare Kenta Johansson.

– Känslan i går var korsband, nu är det inre ledbandet och mycket enklare och snabbare att jobba med. Väldigt tråkigt förstås för Mathis och laget med den här skadan. Mathis har ju inlett säsongen väldigt bra och var en viktig kugge i vårt lag. Men nu får andra spelare kliva fram och ta lite mer ansvar, säger Kenta Johansson, säger Kenta.

Ingen Kahnberg mot Luleå

Även Magnus Kahnberg blir borta från spel mot Luleå på grund av en sträckning i lårmuskeln.

– Ja det är bara att gilla läget. Jag har inte kraften i låret att spela match i morgon (torsdag), men sedan måste jag på igen. Tror det ska räcka med att vila nån dag nu och sedan kunna köra på för fullt igen, säger Magnus Kahnberg till Frölundas hemsida .

Exakt när han är tillbaka i spel är oklart.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.