Vänder det nu AIK?
Vänder det nu AIK? - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
AIK:s tränare Per-Erik Johnsson lär få lite andrum efter matchen mot Rögle.
AIK:s tränare Per-Erik Johnsson lär få lite andrum efter matchen mot Rögle. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Det var ingen publikfest på Hovet när AIK vann över Rögle.
Det var ingen publikfest på Hovet när AIK vann över Rögle. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Så täppte AIK igen truten på Tjärnqvist

Mattias Tjärnqvist såg trots underläge i periodpausen fram emot att vinna över AIK. Då klev Broc Little fram och avgjorde matchen i öppet mål.

AIK-Rögle: 5 - 3 (4-2,0-0,1-1)

Skott: 32-25

AIK utv: 5x2

Rögle utv: 7x2, 1x5, 20 min

1-0 (0:31) V. Ahlström (A. Frisk, O. Ahlström)

1-1 (1:55) A. Brendheden (J. Johansson, M. Strbak)

1-2 (6:42) V. Lindgren (A.L. Hansen)

2-2 (8:01) J. MacNevin (Oscar Steen)

3-2 (11:43) E. Pirnes (B. Melin, J. Liwing)

4-2 (18:58) N.D. Jensen (C. Sandberg, J. Liwing)

5-2 (57:10) B. Little (T. Viklund, F. Carlsson)

5-3 (57:51) T. Preissing (C. Liljewall)

STOCKHOLM. I periodpausen mellan andra och tredje perioden var ställningen i matchen mellan AIK och Rögle 4-2. När C more intervjuade Mattias Tjärnqvist var han dock vid gott mod och såg fram emot att vinna över AIK.

– Man har en liten tagg i sig sedan Djurgårdstiden och vill alltid slå dom, sa den forne Djurgårdsspelaren som nu spelar i Rögle.

Viktigt mål av Little

Då klev den förväntade poängkungen Broc Little fram och grisade in 5-2 målet i öppen kasse efter att Rögle försökt skapa tryck på AIK:s mål. Det blev ingen seger för Tjärnqvist och hans Rögle.

– Vår bedrövliga första ligger bakom denna förlusten, säger lagets lagkapten Jacob Johansson till C more efter matchen.

Lättad tränare

För AIK:s tränare Per-Erik Johnsson innebar segern att han kan sitta säkert som tränare ett tag till. Och det var en väldigt lättad Per-Erik efter matchen mot AIK.

– Det var lite vånda men jävligt gött när signalen gick. Det känns betydligt lättare idag än vad det gjort de sista sju matcherna, sa han till C more.

I nästa omgång väntar Skellefteå, en match som Per-Erik inte ens vill tänka på efter matchen.

– Vi får försöka suga på den här vinsten en stund, för det var ett tag sedan vi kunde göra det det.

AIK
/
/

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.