Många stolar gapar oftast tomma på Hovet när AIK spelat där under hösten.
1 av 4
Många stolar gapar oftast tomma på Hovet när AIK spelat där under hösten. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Klubbens publiksnitt har sjunkit sedan samma tid förra säsongen.
2 av 4
Klubbens publiksnitt har sjunkit sedan samma tid förra säsongen. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson: "Främsta orsaken är att fotbollen går så bra".
3 av 4
Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson: "Främsta orsaken är att fotbollen går så bra". - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Trots bättre form den senaste tiden har AIK inte fått något större stöd från läktarhåll.
4 av 4
Trots bättre form den senaste tiden har AIK inte fått något större stöd från läktarhåll. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Nytt publikfiasko för AIK: "Helt värdelöst"

AIK-supportrarna sviker sitt hockeylag. Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson: "Jag kan inte förstå folks tänk".


AIK:s publiksiffror hösten 2012

AIK - Färjestad: 5 538 personer

AIK - Brynäs: 4 105.

AIK - Linköping: 3 312.

AIK - Rögle: 3 708.

AIK - Växjö: 4 235.

AIK - Modo: 4 556.

AIK - Luleå: 4 732.

AIK - HV71: 4 984.

AIK - Frölunda: 4 604.

Snitt (efter nio hemmamatcher): 4 419.

STOCKHOLM. AIK har hittat formen och har fyra segrar på sina sex senaste matcher i Elitserien. Trots det sviker supportrarna laget. Orsak: Att föreningens fotbollslag stjäl rampljuset.

– Självklart påverkar det. Under hösten har det varit både guldstrid och Europaspel. Våra fans har varken obegränsat med tid eller pengar, säger Sevve Saberi, biljettansvarig på AIK Hockey, till Nyheter24.

Jämfört med samma tid förra säsongen har laget gått från i snitt 4 542 till 4 419. Men man är mer än 1 000 personer under förra säsongens sammanlagda hemmasnitt. Något som supporterklubben Black Army är allt annat än nöjda med.

– Det är helt värdelöst. Jag kan inte förstå folks tänk. Däremot har jag förståelse för om man inte har råd att både följa AIK i Allsvenskan, Europa League och Elitserien, säger Daniel Wilhelmsson, ordförande i Black Army, till Nyheter24, och fortsätter:

– Den främsta orsaken är att det gått så bra i fotbollen. Jag är helt säker på att det kommer bli bättre publiksiffror när fotbollen är slut.

"Vill ha färre matcher"

Samtidigt har Wilhelmsson en annorlunda idé för att hålla uppe intresset för hockeyn bland den framför allt fotbollstokiga AIK-publiken.

– Det kanske är att svära i kyrkan, men jag vill ju ha färre matcher i hockeyn. Det skulle locka folk om varje match skulle betyda någonting. Just nu möter man varje lag fem gånger, då är det förståeligt om till exempel AIK - Timrå inte är så lockande för många, säger Black Army-ordföranden.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!