Kenta Johansson tycker inte att Matt Duchene är rättvis när han sågar Frölunda.
1 av 3
Kenta Johansson tycker inte att Matt Duchene är rättvis när han sågar Frölunda. - Foto: Faksimil Bildbyrån
Matt Duchene tycker att det är "mycket tramsande på träningarna" i Frölunda.
2 av 3
Matt Duchene tycker att det är "mycket tramsande på träningarna" i Frölunda. - Foto: Bildbyrån
Kenta Johansson tycker inte att Duchene själv har "rent mjöl i påsen".
3 av 3
Kenta Johansson tycker inte att Duchene själv har "rent mjöl i påsen". - Foto: Carl Sandin / BILDBYRŅN

"Ska ha rent mjöl i påsen om man ska kritisera"

Efter Matt Duchenes utspel – nu svarar Frölundas tränare Kent Johansson, 56. Han tycker inte att NHL-stjärnans kritik är befogad.


Duchenes säsong

Matcher: 12.

Poäng: 9 (1+8).

Plus/minus: +6.

GÖTEBORG. NHL-stjärnan Matt Duchene, 21, är missnöjd med situationen i Frölunda. Colorado-centern tycker att det är "för mycket tramsande" på Kent Johanssons träningar.

Nu ger "Kenta" svar på tal:

– Det stora problemet är att alla inte är med och bidrar. Det gjorde inte Duchene heller. Jag tycker man ska ha rent mjöl i påsen om man ska kritisera. Samtidigt är det bra att vi visar missnöje. Tydligen har Matt förstått allvaret i situationen, säger Kenta Johansson till Göteborgs-Posten.

Duchene kallade Frölunda för "country club" och menar att laget inte tränar tillräckligt hårt. Uttalanden som Frölundatränaren är helt oförstående till.

– Jag tycker vi har bra fart på träningarna. Vi har en jävla bra stämning. Men det måste också bli ett jävla fokus när puckjäveln släpps. Matchdag klockan 19.00 gäller det. Som Gustav Rydahl i går. Han gör det skitbra. Han har egenskaper som gör att han kan bidra, han går in och är orädd och smäller på. Det vill man se från alla, säger Kenta Johansson till Göteborgs-Posten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.