Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rögle utslaget av magsjuka

Över 20 spelare i Rögle har drabbats av magsjuka.
1 av 3

Över 20 spelare i Rögle har drabbats av magsjuka.

Andreas Hillergren/Scanpix

Tränaren Dan Tangnes tvingas ställa in träningar.
2 av 3

Tränaren Dan Tangnes tvingas ställa in träningar.

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Mathias Tjärnqvist, en av de fem spelare som klarat sig undan magsjukan.
3 av 3

Mathias Tjärnqvist, en av de fem spelare som klarat sig undan magsjukan.

BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Sport | 27/11/2012 08:08

Två raka förluster, jumbo i elitserien – här kommer nästa smäll för Rögle. Nästan hela truppen har drabbats av magsjuka.

ÄNGELHOLM. Rögle är ett pressat lag. Efter 17 förluster tröttnade fansen och hängde upp ett lakan på Lindab Arena i söndags med texten "visa hjärta" riktat mot spelarna.

Nu härjar dessutom magsjuka i laget. Spelarna insjuknade på väg hem från Örnsköldsvik efter 4-1-förlusten mot Modo natten till måndagen. Enligt Helsingborgs Dagblad är det bara fem spelare som har klarat sig undan magsjukan.

– Det är märkligt. Vi vet inte exakt vad det är ännu och försöker undersöka var det här kommer ifrån. Killarna åt olika sorters mat efter matchen, både på arenan och under hemresan, säger tränaren Dan Tangnes till tidningen.

Med över 20 spelare nerbäddade tvingas laget ställa in tisdagens träning. Rögle möter Färjestad i sin nästa match på torsdag – och Tangnes hoppas att laget ska vara friskt till dess.

– Det var tur i oturen att det hände nu eftersom vi inte spelar tisdag den här veckan. Då hade det fått stora konsekvenser. Nu är förhoppningen att det inte ska få några konsekvenser till matchen mot Färjestad. Jag hoppas att alla hinner bli friska, säger Tangnes till Helsingborgs Dagblad.

Så här såg det ut när Rögle förlorade mot Modo: