Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Supportern polisanmäls – för nazisthälsning

undefined
1 av 3

undefined

Faksimil C-more

Skandalscenen utspelade sig under matchen mellan Luleå och Skellefteå.
2 av 3

Skandalscenen utspelade sig under matchen mellan Luleå och Skellefteå.

Bildbyrån / Carl Sandin

Skellefteås supporterklubb har stängt av mannen från alla resor till bortamatcherna den här säsongen.
3 av 3

Skellefteås supporterklubb har stängt av mannen från alla resor till bortamatcherna den här säsongen.

Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

Sport | 07/12/2012 15:09

En Skellefteåsupporter firade derbysegern mot Luleå – med en nazisthälsning. Mannen har blivit avstängd från supporterklubbens resor och nu bekräftar polisen att han har blivit polisanmäld.

SKELLEFTEÅ. Det var när Skellefteås klack firade efter slutsignalen som tevekamerorna fångade mannen som gjorde en nazisthälsning. Supporterklubben North Power stänger av honom från alla resor till bortamatcher den här säsongen.

– Det är djupt olyckligt och vi tar avstånd från sånt här. Jag har pratat med den berörda och han är helt förstörd och väldigt ångerfull, säger North Powers ordförande Tomas Nordström till Norrbottens-Kuriren.

Nu bekräftar också Luleåpolisen för Nyheter24 att mannen har blivit polisanmäld för hets mot folkgrupp. Det kommer att utredas av polisen i Skellefteå.

Elitserieklubben överväger att stänga av honom från sina matcher.

– Vi avvaktar polisens utredning nu och tar efter det ställning till hur vi kommer göra. Vi går inte händelserna i förväg. Men avstängning kommer det förmodligen att bli. Det är upp till polisen att avgöra, men man ser ju på bilderna, är det en Hitler-hälsning tar vi naturligtvis stort avstånd från det, säger Skellefteås säkerhetsansvarige Christer Pettersson till Nyheter24.

Enligt Norrbottens-Kuriren riskerar mannen böter eller fängelse i upp till två år.

– Jag vet att en person exempelvis har dömts för det ringa straffet efter att ha gjort en nazisthälsning på Umeås torg när det inte var så mycket människor där, säger Umeås vice chefsåklagare Axel Holmberg till Norrbottens-Kuriren.