Får SMS-domaren döma igen?

Ulf Dahlén förundrad över att Thomas Andersson fick döma även den fjärde semin.


Enligt de svenska hockeydomarnas bestämmelser får de inte ha någon kontakt med tränarna under slutspelet. Ändå skickade domaren Thomas Andersson ett SMS till HV71:s tränare Kent Johansson efter den tredje semifinalen mellan just HV och Frölunda och bad om ursäkt för sin dåliga insats. Detta kände domarbasen Peter Andersson till, men Thomas Andersson stod lik förbannat på isen även i den fjärde semin.

– Jag gjorde bedömningen att han som heltidsanställd proffsdomare och topprankad i Sverige ändå skulle kunna hantera situationen, säger Peter Andersson enligt Expressen.

Frölundas tränare Ulf Dahlén blev givetvis mycket upprörd då han fick veta vad som skett. Vilken coach hade inte reagerat på att en domare som ber om ursäkt för sin dåliga insats, kort därefter får döma samma lag han bad om ursäkt? Mycket konstigt.

– Han borde inte fått döma och jag blir förvånad om han också blir uttagen för uppdraget i kväll, säger Dahlén, och fyller ironiskt i:

– Jag har inte den relationen med domarna som HV 71 tycks ha. I varje fall skickar man inga SMS till mig, säger han.

Vilken domare som dömer kvällens femte semifinal ges besked om kort före matchstart.

Frölunda - HV71, 19:00, Kanal 9.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.